Αρχική Λεμέσιος Δημοσκόπηση: Μεγάλο Ντέρμπι στον Δήμο Παραλιμνίου – Αγώνας για έναν στην Προεδρία...

Δημοσκόπηση: Μεγάλο Ντέρμπι στον Δήμο Παραλιμνίου – Αγώνας για έναν στην Προεδρία του Επαρχιακού Αμμοχώστου

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Δημοτικές Εκλογές της Περιφέρειας Αμμοχώστου και του Νέου Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας δημοσιεύει σήμερα το LemesosBlog σε μία σειρά δημοσκοπήσεων που θα ξεκινήσουμε να παρουσιάζουμε για όλες τις εκλογικές διαδικασίες και επαρχίες.

 

Πρόεδρος Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Ο Γιάννης Καρούσος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα από όλους τους υποψήφιους που εξετάστηκαν για το χρίσμα του Περιφερειάρχη.

Έχει το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο θετικών και αρνητικών απόψεων (68% Vs 9%) και κατ’ επέκταση τον ψηλότερο μέσο όρο απαντήσεων (7,4) στη βάση 10-βάθμιας κλίμακας. Ο αμέσως επόμενος υποψήφιος Γιώργος Νικολέττος συγκέντρωσε μέσο όρο 6,9 και θετικές απαντήσεις της τάξης του 52%.

Ο Γιάννης Καρούσος θεωρήθηκε από τους ψηφοφόρους ως ο καταλληλότερος για τη θέση του Περιφερειάρχη Αμμοχώστου συγκεντρώνοντας ποσοστό 42%, έναντι μόλις 17% του δεύτερου Γιώργου Νικολέττου, κάτι που δείχνει αναμφίβολα πολύ μεγάλη δυναμική.

Σε ότι αφορά τα σενάρια πρόθεσης ψήφου που εξετάστηκαν ο Γιάννης Καρούσος κερδίζει τους ανθυποψηφίους του με αρκετά σημαντική διαφορά που αγγίζει ή και ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες.

Νέος Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας

Στο Δήμο Παραλιμνίου, με βάση τους μέσους όρους της Γενικής Αντίληψης θετικότεροι δείκτες καταγράφονται για τους Κώστα Φυτιρή, Κλεάνθη Κουτσόφτα, Λούκα Πολυκάρπου και Τόμη Φλουρέντζου.

Αν και ο Θεόδωρος Πυρίλλης συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό (15%) στην ερώτηση «πιο θεωρούν καταλληλότερο για τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου», το ποσοστό αυτό δεν είναι ικανό να του δώσει δυναμική αφού τέσσερις ακόμα υποψήφιοι ακολουθούν με πολύ μικρή διαφορά στα ποσοστά τους η οποία εμπίπτει στο στατιστικό σφάλμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Κλεάνθης Κουτσόφτας συγκέντρωσε ποσοστό 12%, ενώ οι Τόμης Φλουρέντζος, Άντρος Καραγιάννης και Κώστας Φυτιρής συγκέντρωσαν 11% αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τα σενάρια πρόθεσης ψήφου που εξετάστηκαν, κανένας από τους υποψήφιους δεν κερδίζει έδαφος αφού τα ποσοστά τους κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα και όλοι έχουν την ίδια πιθανότητα εκλογής.

Στο σενάριο Πυρίλλης, Φλουρέντζου, Καραγιάννης οι διαφορές εμπίπτουν στα πλαίσια του στατιστικού λάθους.

Παρόμοια τάση, αλλά με μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων καταγράφεται στο σενάριο Πυρίλλης, Καραγιάννης, Φυτιρής και Κουτσόφτας, με πρώτο τον Θ. Πυρίλλη (15%) και τελευταίο τον Κ. Κουτσόφτα (10%).