Αρχική Λεμέσιος Δημοσκόπηση: Θολό το τοπίο ακόμα για τον Δήμο της Λεμεσού – Οι...

Δημοσκόπηση: Θολό το τοπίο ακόμα για τον Δήμο της Λεμεσού – Οι πιθανοί υποψήφιοι, τα ποσοστά και τα σενάρια

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Λεμεσού δημοσιεύει σήμερα το LemesosBlog.com στη σειρά δημοσκοπήσεων που θα παρουσιάσουμε για όλες τις εκλογικές διαδικασίες και επαρχίες.

 

Η καταλληλότητα των υποψηφίων

Καταλληλότερος για την Δημαρχία Λεμεσού, ως πρώτη επιλογή, κατατάσσεται ο Νίκος Νικολαϊδης με 24%, 2ος ο Γ.Αρμεύτης με 17% και ακολουθούν αντιστοίχως με 15 και 14% οι Ν. Χαραλαμπίδης, Χρ. Μιχαηλίδης και Δώρος Αντωνίου. Νοείται ότι οι 3 ή και 4 τελευταίοι αντλούν σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο καλάθι ψηφοφόρων.

Στην δεύτερη επιλογή προηγούνται οι Γ.Αρμεύτης και Χρ. Μιχαηλίδης ακολουθήμενοι από τους Δ. Αντωνίου, Ν. Νικολαίδη και Ν. Χαραλαμπίδη.

Κατά συνέπεια το σύνολο πρώτης και δεύτερης επιλογής, που αποτελεί ένα δείκτη δυνητικής ψήφου, στις τρείς πρώτες θέσεις κατατάσσονται οι Ν. Νικολαϊδης, Γ. Αρμεύτης, και Χρ. Μιχαηλίδης.

Τα σενάρια των υποψηφιοτήτων

Στο σενάριο με υποψηφίους τους Ν. Νικολαϊδη, ως υποψήφιο του ΔΗΣΥ, του Γ. Αρμεύτη ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ και του Χρ. Μιχαηλίδη ως ανεξάρτητος υποψήφιος η διαφορά μεταξύ του πρώτου με τον δεύτερο είναι 5%, του πρώτου με τον τρίτο είναι 11% και του δεύτερου από του τρίτου είναι μόλις 6% αναδεικνύοντας και τη δυναμική ενός πιθανού ανεξάρτητου υποψηφίου στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό αλλά και την ιδιαιτερότητα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Ν. Νικολαϊδης αντλεί ψηλά ποσοστά από τον ΔΗΣΥ, το ΕΛΑΜ και την ΕΔΕΚ. Ο Γ. Αρμεύτης από το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ και ο Χρ. Μιχαηλίδης από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.

Στο σενάριο συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ με υποψήφιο τον Χρ. Μιχαηλίδη και την στήριξη του Γ. Αρμεύτη από το ΑΚΕΛ οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται σε διαφορά αναπνοής (2%) με δυνητική υπερκάλυψη από το στατιστικό σφάλμα.

Ο Γ. Αρμεύτης καταγράφει ψηλά ποσοστά στο ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ και ο Χρ. Μιχαηλίδης στο ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΔΗΠΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.

Φυσικό θα είναι ότι η όποια επίσημη στήριξη των κομμάτων θα δώσει και ανάλογη δυναμική στους υποψηφίους.