Αρχική Τελευταία Νέα Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΚΥΠΥ

Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΚΥΠΥ

Τονίζουν δε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη και βούληση από τον ΟΚΥπΥ για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση ώστε να συμφωνηθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, τα μέτρα θα κλιμακωθούν.

Ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αναφέρει ότι ΟΚΥπΥ είναι ο μοναδικός ημικρατικός οργανισμός στο τόπο μας που δεν έχει συλλογική σύμβαση για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν χωρίς δικαιώματα, βιώνοντας την εργασιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Η απόφαση για την προειδοποιητική στάση εργασίας λήφθηκε από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του προσωπικού στον ΟΚΥπΥ μετά την εξάντληση των χρονοδιαγραμμάτων που πρότεινε ο Οργανισμός για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας  για όσους προσλήφθηκαν με προσωπικά συμβόλαια.

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΚΥπΥ στις 3 Νοεμβρίου 2022 έγινε συζήτηση χωρίς να υπάρξει συμφωνία και ο ΟΚΥπΥ ζήτησε χρόνο για να επεξεργαστεί στοιχεία και να δώσει βελτιωμένη πρόταση εντός του Νοεμβρίου 2022.

Ακόμη μία φορά ο ΟΚΥπΥ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, αναφέρουν οι συντεχνίες, που τονίζουν ότι με τις δυο τελευταίες κοινές επιστολές τους, ημερομηνίας 2 Δεκεμβρίου 2022 και 15 Δεκεμβρίου 2022, προειδοποίησαν τον ΟΚΥπΥ για την εργατική αναταραχή και τονίστηκε η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στον καθορισμό σύσκεψης για να προχωρήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, όπως  δεσμεύτηκε ο ΟΚΥπΥ από το περασμένο καλοκαίρι.

Δυστυχώς, αναφέρουν, «ο ΟΚΥπΥ με την επανειλημμένη και σκόπιμη αναβλητικότητα που επέδειξε, επέλεξε την εργατική αναταραχή και δεν άφησε άλλη επιλογή στους εργαζόμενους και τις συντεχνίες που τους εκπροσωπούν».

Σε όλα τα νοσηλευτήρια, σημειώνει, “παρατηρείται στάση αναβλητικότητας από τον ΟΚΥπΥ για τον χειρισμό εργασιακών θεμάτων, για ανεπαρκή στελέχωση και για παραβίαση νομοθεσιών και συμφωνιών σε βάρος όλων των εργαζομένων σε όλα τα επαγγέλματα».