Αρχική Τελευταία Νέα Δολοφονούν περιστέρια στο Τραχώνι – Καταγγελίες από το Κόμμα για τα Ζώα...

Δολοφονούν περιστέρια στο Τραχώνι – Καταγγελίες από το Κόμμα για τα Ζώα (Εικόνες)

Το κόμμα των ζώων σε ανακοίνωση του καλεί το Υπουργείο Παιδείας να δράσει για τις θανατώσεις περιστεριών στο Τραχώνι από την Αστυνομία των Βάσεων. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχτηκε σωρεία καταγγελιών από αγανακτισμένους πολίτες της Κοινότητας Τραχωνίου (Επαρχία Λεμεσού) αλλά και από απλούς πολίτες, ότι εργαζόμενος στις Βρετανικές βάσεις (SBA) έλαβε εντολές να δολοφονήσει διά της μεθόδου του πυροβολισμού περιστέρια.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι καμία σχέση δεν έχει με το θέμα αυτό αλλά ούτε και η σχολική εφορεία. Μετά από δικές μας έρευνες διεφάνηκε ότι η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου ενημέρωσε τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Υπηρεσία Θήρας όπως επίσης και το Τμήμα Περιβάλλοντος των Βρετανικών βάσεων, ότι περιστέρια προκαλούν οχληρία στο σχολείο και ότι τα περιττώματα των περιστεριών είναι κίνδυνος για τους μαθητές.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι (και μετά από επώνυμη μαρτυρία πολίτη ο οποίος/οποία θέλει να μείνει ανώνυμος/μη) την πιθανή εντολή για την δολοφονία των περιστεριών την έδωσαν οι Βρετανικές βάσεις και την εκτέλεσε υπάλληλος ο οποίος εργάζεται στο SBA.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν συμφωνεί και δεν ενθαρρύνει κανέναν να θανατώνει ζώα με τέτοιους τρόπους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι ανθρωπιστικής μορφής με τους οποίους διασφαλίζεται και η ευημερία των περιστεριών και η δημόσια υγεία.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας όπως εξετάσει το θέμα και εάν όντως η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες (εάν υπάρχουν) και ποιός ή ποιοί τελικά ένυψαν τας χείρας τους ή ‘κλώτσησαν την μπάλα παρακάτω’ και άφησαν να εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και εδώ που έφτασε.

pezouni 1

pezouni2 1