Αρχική Τελευταία Νέα DP World Limassol: Η Κύπρος επιστρέφει ως κόμβος κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

DP World Limassol: Η Κύπρος επιστρέφει ως κόμβος κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

Η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμένα Λεμεσού, DP World Limassol, στοχεύει στην εκ νέου καθιέρωση της Κύπρου ως βασικού κόμβου κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο 2ο Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Συνέδριο Λεμεσού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Nawaf Abdulla περιέγραψε τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει η πόλη, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τους τομείς της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας.

Ο κ. Abdulla ανέφερε ότι «η Λεμεσός φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και ως εκ τούτου αποτελεί το κέντρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της Κύπρου. Εξάλλου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαχείρισης πλοίων στον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη». «Πρόκειται για ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο με σύγχρονες υποδομές και εκτεταμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, σύγχρονου, τερματικού κρουαζιερόπλοιων και δύο μαρίνων. Είναι μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη πόλη που διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές επικοινωνιών και μεταφορών, καθώς και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό», επισήμανε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol πρόσθεσε επίσης, ότι «ιστορικά η Κύπρος αποτελούσε τον κεντρικό σταθμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, συνεπώς στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι η εκ νέου καθιέρωση του νησιού ως περιφερειακού κόμβου, αναπτύσσοντας τη χρήση του λιμανιού ως βάση και προωθώντας τη διαμετακόμιση».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού, κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου συζήτησαν στρατηγικές καθιέρωσης της πόλης ως τουριστικού κέντρου, καθώς και αναψυχής.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DP World Limassol αναμένει αφίξεις πέραν των 150 κρουαζιερόπλοιων για τη φετινή χρονιά, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2021, όταν καταγράφηκαν 90 αφίξεις. Η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, με την εταιρεία να βλέπει τις προσπάθειές της για ενίσχυση των συνεργασιών με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, να αποφέρουν καρπούς.