Αρχική Τελευταία Νέα Από το τερματικό της DP World Limassol σάλπαρε το πρώτο πλοίο...

Από το τερματικό της DP World Limassol σάλπαρε το πρώτο πλοίο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Το πρώτο του ταξίδι από το λιμάνι Λεμεσού και συγκεκριμένα από το Τερματικό της  DP World Limassol ξεκίνησε χθες το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο M/V Daleela, εγκαινιάζοντας και επίσημα τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου-Ελλάδας, η οποία έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα της χώρας με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Τα εγκαίνια της νέας υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν στο τερματικό που διαχειρίζεται η DP World Limassol, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Γιάννη Καρούσου, του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και άλλων επισήμων.

Στο πλαίσιο της επιβατικής σύνδεσης, η οποία επαναρχίζει φέτος μετά από 21 χρόνια, το M/V Daleela θα πραγματοποιήσει συνολικά 22 ταξίδια από τη Λεμεσό (Κύπρο) προς τον Πειραιά (Ελλάδα) μεταξύ Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2022, με σημείο αναχώρησης και άφιξης το υπερσύγχρονο Τερματικό Κρουαζιέρας που διαχειρίζεται η DP World Limassol.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Nawaf Abdulla ανέφερε ότι η εταιρεία στηρίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης , η οποία ενισχύει τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το λιμάνι Λεμεσού έχει επιλεγεί ως βάση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Το γεγονός αυτό επισφραγίζει τις προσπάθειες της DP World Limassol και της κυβέρνησης να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του λιμένα», πρόσθεσε.

«Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ όσους δούλεψαν σκληρά για να γίνει πραγματικότητα η επανέναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, έπειτα από 21 χρόνια. Είμαι βέβαιος πως η νέα υπηρεσία θα είναι εξαιρετικά επωφελής για τη χώρα, καθώς θα παρέχει στους Κύπριους αλλά και άλλους πολίτες ανταγωνιστική συνδεσιμότητα με την Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού μεταξύ της Κύπρου και της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Abdulla.