Αρχική Τελευταία Νέα DP World Limassol: Ρεκόρ στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Νοέμβριο

DP World Limassol: Ρεκόρ στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Νοέμβριο

25 κρουαζιερόπλοια και περισσότεροι από 34.000 επιβάτες αφίχθηκαν στο Νέο Επιβατικό Τερματικό, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη κίνηση για το 2019

Μεγάλος αριθμός κρουαζιερόπλοιων κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού τον Νοέμβριο, σημειώνοντας ρεκόρ αφίξεων για το 2019. Η DP World Limassol υποδέχθηκε 25 κρουαζιερόπλοια στο Νέο Επιβατικό Τερματικό, συμπεριλαμβανομένων των Jewel of the Seas, MSC Lirica/Opera και Viking Star/Sky.

Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότεροι από 34.000 επιβάτες επισκέφθηκαν την Κύπρο κατά τον μήνα Νοέμβριο. Οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Λεμεσού καθώς και να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της χώρας, μέσα από τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες εκδρομές, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.  

Επιπλέον, στη βελτίωση της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών που αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού, συνέβαλε η άμεση εξυπηρέτησή τους από τα δύο καταστήματα αδασμολόγητων ειδών (duty-free) που λειτουργούν στο Νέο Επιβατικό Τερματικό.

Σε δηλώσεις του ο Εμπορικός Διευθυντής της DP World Limassol, Λάζαρος Χαραλάμπους, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού τον Νοέμβριο, καθώς  αποτελεί μία μεγάλη  επιτυχία, όχι μόνο για την DP World Limassol αλλά για τον τουρισμό κρουαζιέρας ευρύτερα. Τα τελευταία δύο χρόνια η Λεμεσός έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας και είμαστε βέβαιοι πως ευθυγραμμίζοντας τις δικές μας προωθητικές προσπάθειες με τις διεθνούς εμβέλειας εκστρατείες των τουριστικών φορέων της χώρας, θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό κρουαζιέρας, διανοίγοντας σημαντικές προοπτικές. Οι επιδόσεις του τελευταίου μήνα καταδεικνύουν ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην καθιέρωση του λιμανιού Λεμεσού σε κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο».

Συνολικά, 93 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι το τέλος του έτους, καταγράφοντας 40% αύξηση σε σύγκριση με το 2018. Επιπρόσθετα, η ανοδική αυτή τάση αναμένεται πως θα συνεχιστεί και το 2020.