Αρχική Τελευταία Νέα DP World Limassol: Οι κρουαζιέρες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του τουρισμού...

DP World Limassol: Οι κρουαζιέρες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του τουρισμού της υπαίθρου

Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικότερους αιμοδότες της κυπριακής οικονομίας και σημαντική πηγή απασχόλησης για τους κατοίκους πολλών κοινοτήτων. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η DP World Limassol, διαχειρίστρια εταιρεία του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων και του Επιβατικού Τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού, επαναβεβαιώνει την προσήλωσή της στην ενίσχυση του κλάδου των κρουαζιέρων της χώρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) να προχωρεί στη διοργάνωση διαφόρων δρατηριοτήτων. Με θέμα «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη», η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει ως στόχο να αναδείξει τη συμβολή του κλάδου ως μοχλού ανάπτυξης για τις αγροτικές κοινότητες. Το φετινό θέμα, ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα της DP World Limassol να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού ως κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας και εμπορικό κόμβο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.  

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, ανέφερε ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται φέτος σε μία περίοδο κατά την οποία οι χώρες ανά την υφήλιο καταβάλλουν προσπάθειες, εν μέσω της πανδημίας, για να ανακάμψουν το συντομότερο. Δεδομένου πως η Κύπρος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, χρειάζεται να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου. Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να αποτελέσει η προσέλκυση εξειδικευμένων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός».

Ο κ. Abdulla πρόσθεσε πως η «Κύπρος βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση να μπορεί να εξυπηρετήσει κρουαζιερόπλοια μεγάλου και μικρού μεγέθους, που κάνουν στάση σε λιμάνια τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αγροτικές κοινότητες με πλούσια κουλτούρα και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Οι εκδρομές που διοργανώνουν οι εταιρείες κρουαζιέρας, παρέχουν στους τουρίστες την ευκαιρία να επισκεφθούν μέρη που ενδεχομένως να μην  επισκέπτονταν ποτέ, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις τοπικές οικονομίες των ορεινών κοινοτήτων αλλά και της υπαίθρου». «Συνάπτοντας συνεργασίες με γειτονικές χώρες της περιοχής, πιστεύουμε πως το λιμάνι Λεμεσού διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να καταστεί κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη τόσο για τις αστικές όσο και για τις αγροτικές περιοχές της χώρας», κατέληξε.