Αρχική BusinessNews DP World Limassol: Φιλοξενεί την πλωτή Έκθεση Βιβλίου «Logos Hope»

DP World Limassol: Φιλοξενεί την πλωτή Έκθεση Βιβλίου «Logos Hope»

Photo_-_Nawaf_podium.jpg

Η μεγαλύτερη πλωτή Έκθεση Βιβλίου παγκοσμίως θα βρίσκεται στο τερματικό της DPWL μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου

Λεμεσός, Κύπρος, 28 Νοέμβριου 2022: Τη μεγαλύτερη πλωτή Έκθεση Βιβλίου παγκοσμίως, η οποία φιλοξενείται στο πλοίο “MV Logos Hope”, καλωσόρισε η DP World Limassol, στο πλαίσιο τελετής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη.

Το πλοίο, που βρίσκεται σε περιοδεία στην περιοχή, κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού το περασμένο Σάββατο και θα παραμείνει στο τερματικό της DP World Limassol μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2022. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή – μεταξύ 2μ.μ. και 9μ.μ. – καθώς και κάθε Σάββατο, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ..

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν πέραν των πέντε χιλιάδων βιβλίων, με τη συλλογή να περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα θεματικών όπως η παιδική λογοτεχνία, η επιστήμη, ο αθλητισμός, η μαγειρική, οι τέχνες, η ιατρική, οι γλώσσες και η θρησκεία. Σημειώνεται ότι τα βιβλία διατίθενται προς πώληση.

Το κόστος εισόδου για άτομα μεταξύ 13 και 64 ετών ανέρχεται στο €1, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών και οι ενήλικες άνω των 65 ετών, μπορούν να εισέρχονται δωρεάν. Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα ενώ τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.

Photo_-_Nawaf_podium.jpg

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Nawaf Abdulla ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο, τη μεγαλύτερη πλωτή Έκθεση Βιβλίου παγκοσμίως, το πλοίο “MV Logos Hope”. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, GBA Ships, καθώς και στον καπετάνιο και το πλήρωμά του, για την εξαιρετική συνεργασία. Στην DP World, δεσμευόμαστε να παρέχουμε ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, προωθώντας τις ευκαιρίες μάθησης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας διεθνώς. Με ιδιαίτερη χαρά καταχωρούμε στο μητρώο του λιμανιού Λεμεσού το MV Logos Hope, το οποίο συνδυάζει την κουλτούρα, την προσφορά και την ελπίδα μέσα από τη λογοτεχνία και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η τοπική κοινωνία θα έχει την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη μοναδική έκθεση βιβλίου στο λιμάνι Λεμεσού».

Photo_-_DPWL_CEO_Deputy_Minister.jpg

Ο Πλοίαρχος του MV Logos Hope, James Berry, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην πρώτη επίσκεψη του Logos Hope στην Κύπρο. Έχουν περάσει 22 χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψή μας στη Λεμεσό και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον κόσμο στο βιβλιοπωλείο, το διεθνές cafe και στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε. Να σημειώσουμε επίσης, ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής μας, το πλήρωμα – που απαρτίζεται από εθελοντές οι οποίοι προέρχονται από 65 διαφορετικές χώρες – θα στηρίξει τοπικές οργανώνεις που πραγματοποιούν έργα σε διάφορες κοινότητες σε όλο το νησί».