Αρχική BusinessNews DP World Limassol: Πρόσφερε internships σε 8 φοιτητές

DP World Limassol: Πρόσφερε internships σε 8 φοιτητές

Photo_3_6.JPG

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, η DP World Limassol, για ακόμη μια χρονιά, υλοποίησε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης (internships) διάρκειας τριών μηνών για νέους και νέες που σπουδάζουν ναυτιλιακά ή άλλα συναφή θέματα.

 

Συγκεκριμένα, οκτώ συνολικά προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Frederick και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πραγματική εργασιακή εμπειρία στον τομέα σπουδών τους.

Οι φοιτητές συνεργάστηκαν με το προσωπικό της DP World Limassol, συμβάλλοντας σε διάφορα έργα και αποκτώντας δεξιότητες και εμπειρίες χρήσιμες για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Οι έμπειροι επαγγελματίες της Εταιρείας ήταν στο πλάι τους σε κάθε τους βήμα, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση.

«Μια αξέχαστη εμπειρία»

Κληθείς να αξιολογήσουν την ευκαιρία που τους προσφέρθηκε, οι φοιτητές υπογράμμισαν ότι η καθοδήγηση που έλαβαν από εμπειρογνώμονες του τομέα ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα την πρακτική πτυχή των σπουδών τους.

Μιλώντας για την εμπειρία της στο Τμήμα Ασφάλειας και Υγείας της DP World Limassol, η Xρίστια Παρασκευά ανέφερε: «Η DP World Limassol με βοήθησε να εξελιχθώ επαγγελματικά, ενώ είχα την ευκαιρία να εργαστώ με χαρισματικούς και ευγενικούς ανθρώπους. Τα πρότυπα της DPWL είναι πάντοτε υψηλά, ώστε να επιτυγχάνει οποιοδήποτε στόχο και να θέσει. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για εμένα και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την ευκαιρία».

Photo_3_6.JPG

Η Μαριάννα Καραγιώργη, η οποία εργάστηκε στο Οικονομικό Τμήμα της Εταιρείας, ανέφερε ότι πιστεύει ότι η πρακτική άσκηση ήταν χρήσιμη για την επαγγελματική της κατάρτιση καθώς τη βοήθησε να αναπτύξει βασικές δεξιότητες. Σημείωσε επίσης ότι η ευκαιρία αυτή της έδωσε τη δυνατότητα να δει στην πράξη τις γνώσεις που απέκτησε κατά τη διάρκεια των σπουδών της. «Είναι πολύ διαφορετικό να βλέπεις πως εφαρμόζονται κάποια πράγματα που έμαθες σε θεωρητικό επίπεδο», είπε.

Photo_2_9.jpg

Για τον φοιτητή Ανδρέα Σωτηρίου, η εμπειρία του στον τομέα επιχειρήσεων της DP World Limassol ήταν ένα πολύτιμο μάθημα το οποίο πιστεύει θα τον βοηθήσει στο μέλλον. «Ήταν μια εμπειρία ζωής που με βοήθησε να διευρύνω τις γνώσεις μου για τη ναυτιλιακή βιομηχανία», ανέφερε, προσθέτοντας πως θα του δώσει σημαντική ώθηση στην καριέρα του. Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος αντιλήφθηκε ότι «η υγεία και ασφάλεια είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα σε κάθε λιμενική δραστηριότητα». Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα θα τον βοηθήσει να ετοιμάσει την τελική του πτυχιακή εργασία για το πανεπιστήμιο.

Με το βλέμμα στη νέα γενιά

Εκ μέρους της DP World Limassol, η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Μαρίνα Χριστοφή υπογράμμισε ότι η επένδυση στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του Ομίλου της DP World. «Στόχος της εταιρείας μας είναι να στηρίξουμε έμπρακτα τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, μεταδίδοντας τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη μας. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία της νέα γενιάς για μια καριέρα στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία», τόνισε.

«Στην DP World Limassol πιστεύουμε ότι οι πρακτικές ασκήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, καθώς μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας πρακτικές ασκήσεις», ανέφερε.

«Η πρακτική άσκηση στο λιμάνι Λεμεσού, παρέχει στους μαθητές μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασκούμενοι είναι άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που διψούν για μάθηση, και επομένως μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ομάδα μας, προσφέροντας νέες ιδέες και γνώσεις. Συνεπώς, ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αποτελεί εξίσου ικανοποιητική εμπειρία και για εμάς αλλά και για τους φοιτητές», κατέληξε.