Αρχική Τελευταία Νέα Η DP World Limassol υποδέχθηκε τους νέους υπουργούς στο λιμάνι Λεμεσού

Η DP World Limassol υποδέχθηκε τους νέους υπουργούς στο λιμάνι Λεμεσού

O καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η DP World Limassol στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα Λεμεσού και την καθιέρωσή του σε κύριο κόμβο εμπορίου και κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης κατά την πρώτη επίσκεψη της νέας κυβέρνησης στο λιμάνι Λεμεσού η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 23 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, o Υπουργός Μεταφορών, κ. Αλέξης Βαφεάδης, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής και η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της DP World Limassol, όπου και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Τερματικού και τις προσπάθειες της διαχειρίστριας εταιρείας να καθιερώσει το Λιμάνι Λεμεσού σε κύριο λιμένα επιλογής  για την περιοχή.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Nawaf Abdulla δήλωσε: “Η επίσκεψη των υπουργών στο τερματικό μας σήμερα αποτελεί απόδειξη της στενής συνεργασίας που θέλουμε να διατηρήσουμε με την κυβέρνηση, με στόχο να καθιερώσουμε τη χώρα ως κορυφαίο κόμβο κρουαζιέρας και εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή. Ως διαχειριστής του κύριου λιμανιού της χώρας, η DP World Limassol είναι ένας σημαντικός εταίρος του κράτους και βασικός φορέας της ναυτιλιακής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε το λιμάνι της Λεμεσού σε λιμάνι επιλογής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους χρήστες και παγκόσμιας εμβέλειας εταιρείες κρουαζιέρας”, πρόσθεσε.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας τους, μέσα από μια οριζόντια προσέγγιση, με τον Υπουργό Μεταφορών να επισημαίνει ότι στόχος όλων είναι η προσέλκυση περισσότερων εταιρειών, η περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του λιμανιού και η βελτίωση των χρόνων εξυπηρέτησης μέσα από την αυτοματοποίηση των υπηρεσιών. Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, από την πλευρά της έθεσε προς συζήτηση, μεταξύ άλλων, την επερχόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση και την ανάγκη παροχής υπηρεσιών στη βάση του Διεθνή Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής αναφέρθηκε στην  περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την Υφυπουργό Ναυτιλίας προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο μιας κοινής επιτροπής. Επισήμανε επίσης ότι βασικός στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων κρουαζιέρων στα λιμάνια της χώρας, μέσα από τη διεξαγωγή επαφών με περισσότερες μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.
Προηγούμενο άρθροΒρες το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων στην περιοχή σου
Επόμενο άρθρο«Έσβησε» 11μηνο μωρό στη Λεμεσό