Αρχική Τελευταία Νέα Δύσκολη η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Άλασσα – Έκλεισαν δρόμοι –...

Δύσκολη η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Άλασσα – Έκλεισαν δρόμοι – 7 ενάερια μέσα στη μάχη

Πυρκαγιά σε εξέλιξη παρά την Κοινότητα Άλασσας.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω των καπνών από την πυρκαγιά, ο δρόμος Λεμεσού – Άλασσας έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς ορεινή Λεμεσό συστήνεται όπως το πράττουν μέσω του χωριού Απαισιά.

Κλειστός είναι επίσης ο δρόμος Τριμίκλινης – Λεμεσού. Προτρέπονται οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την πόλη της Λεμεσού να το πράττουν μέσω Λόφου και Ύψωνα.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών που βρίσκονται στα σημεία.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Η πυρκαγιά είναι σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή. Ανταποκριθήκαμε με επίγειες δυνάμεις από Επαρχία Λεμεσού και ενισχύονται από Επαρχία Λάρνακας και ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκαν 5 εναέρια μέσα(4 αεροσκάφη του Τμ Δασών και 1 εκμισθωμένο ελικόπτερο).

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.

Συνολικά 7 πυροσβεστικά οχήματα από Επαρχία Λεμεσού τα οποία ενισχύονται όπως έχουμε ήδη αναφέρει από Λάρνακα και ΕΜΑΚ. Μπήκαμε επίσης στο ΙΚΑΡΟΣ 2 με 6 εναέρια μέσα να επιχειρούν και 7ο ελικόπτερο της Ε.Φ να ασκεί εναέριο συντονισμό. Κινδυνεύουν υποστατικά.

Δραστηριοποιείται η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία σε περίπτωση που χρειαστούν εκκενώσεις.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται και από Επαρχία Πάφου και Λευκωσίας.

Επιπρόσθετα το Τμήμα Δασών στέλνει επιπρόσθετα αλλά 5 πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Διευθυντής Διοίκησης Πυροσβ. Υπηρεσίας κατευθύνεται στην πυρκαγιά για υποστήριξη του συντονισμού ο οποίος ασκείται από τον Επαρχιακό Υπεύθυνο Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού.