Αρχική Τελευταία Νέα Eνδυνάμωση σχέσεων Δήμου Λεμεσού και Ιωαννίνων – Προώθηση επιχειρηματικής συνεργασίας και αμοιβαία...

Eνδυνάμωση σχέσεων Δήμου Λεμεσού και Ιωαννίνων – Προώθηση επιχειρηματικής συνεργασίας και αμοιβαία τουριστική προβολή

Με στόχο τη διαμόρφωση ανανεωμένου πλαισίου συνεργασίας, ο Δήμος Λεμεσού υποδέχεται τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, πολυμελή αντιπροσωπεία από την Ήπειρο και τον διδυμοποιημένο Δήμο Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιωαννίνων είναι διδυμοποιημένος με τον Δήμο Λεμεσού εδώ και 33 χρόνια και επιδιώκει την προβολή της πόλης και του Νομού Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού για την κυπριακή αγορά. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δήμος Λεμεσού επιδιώκει αναβαθμισμένες σχέσεις, καθώς είναι επίσης ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός για την ελλαδική αγορά και ένα σημαντικό εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο στην ανατολική Μεσόγειο.

Επικεφαλής της ελλαδικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, στις 10.30 π.μ θα συνυπογράψει με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, επαναβεβαίωση της συμφωνίας διδυμοποίησης. 

Αντιπροσωπείες από τις δύο πόλεις θα παρακαθήσουν στη συνέχεια σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από αντίστοιχους τοπικούς φορείς για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στόχος είναι η σύσφιξη σχέσεων, η ώθηση για στενότερη συνεργασία μεταξύ άλλων στους τομείς του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαος Γκόλας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων καθώς και επιχειρηματίες-μέλη των αντίστοιχων Ενώσεων-Φορέων. Η επίσκεψη τους θα διαρκέσει συνολικά 3 ημέρες, από τις 12 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017.