Αρχική Τελευταία Νέα Eυρεία σύσκεψη στο Δήμο Λεμεσού για τα θέματα των αστέγων

Eυρεία σύσκεψη στο Δήμο Λεμεσού για τα θέματα των αστέγων

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη, πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2017 σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, της Αστυνομίας και της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόβλημα των αστέγων στην περιοχή της Λεμεσού. 
Μετά από εκτεταμένη συζήτηση, έγιναν οι πιο κάτω διαπιστώσεις:

1. Παρ’ όλον ότι το πρόβλημα των αστέγων στην πόλη μας αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, εντούτοις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θεωρούν υποχρέωση τους να μην αφήσουν έστω και ένα άστεγο συνάνθρωπο μας χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Αυτό απαιτείται από μια σύγχρονη αλληλέγγυα κοινωνία.

2. Το θέμα έχει πολλές πτυχές, και η κάθε πτυχή του χρειάζεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Χρειάζεται τόσο η άμεση βοήθεια, όσο και η πιο μεσοπρόθεσμη αλλά και η ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων αυτών ώστε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

3. Για να γίνει μια σωστή διαχείριση του προβλήματος, θα πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία όλων των φορέων μεταξύ τους και ο συντονισμός τους με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας.

4. Συμφωνήθηκε όπως συνεχίσει ο διάλογος μεταξύ των φορέων με στόχο να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις στην αντιμετώπιση όλων των πτυχών του προβλήματος, αλλά και σε θέματα παρακολούθησης και συνεχούς αξιολόγησης της έκτασης του προβλήματος.