Αρχική BusinessNews Λεμεσός: Νέα έργα στο προσκήνιο με Eυρωπαϊκή βοήθεια

Λεμεσός: Νέα έργα στο προσκήνιο με Eυρωπαϊκή βοήθεια

Μια σειρά από νέα έργα ύψους €22 εκατ. τα οποία έχουν εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα», είναι έτοιμα να τα υποδεχτεί η Λεμεσός με μια σειρά ενεργειών για υλοποίηση τους.

Σύμφωνα με τον “Φ” τα έργα που προτάθηκαν για συγχρηματοδότηση βασίστηκαν στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης η οποία εκπονήθηκε το 2015 και αφορούσε προτάσεις αναπτυξιακών παρεμβάσεων στη δυτική περιοχή του κέντρου πόλης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από νότο προς βορρά μεταξύ της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ και της λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’ και από ανατολικά προς δυτικά μεταξύ του ποταμού Γαρύλλη και της οδού Βασιλέως Παύλου/ λεωφόρο Ομονοίας.

Η πιο πάνω περιοχή περιλαμβάνει τις ενορίες Αγίου Αντωνίου, Τζαμί Τζατίτ, Αρναούτ, Άγιος Ιωάννης, Τσιφλικούδια (τμήμα), Ομόνοιας (τμήμα). Τα Έργα, που έχουν στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, την οικονομική και την κοινωνική ευημερία των κατοίκων, αναμένεται να βοηθήσουν στην υλοποίηση του οράματος «Λεμεσός 2020» για μια πόλη φιλική και ελκυστική για κοινωνικές, περιβαλλοντικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τέτοια έργα που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι:

Ανάπλαση και αποκατάσταση των δημοτικών πολυκατοικιών στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου και αξιοποίηση τους για πολιτιστικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Δημιουργία κέντρου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο δημοτικό κτηριακό συγκρότημα του δήμου στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ. ➤ Πράσινος περίπατος στα θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της δυτικής περιοχής του κέντρου της πόλης .

Αποκατάσταση του τουρκοκυπριακού κινηματογράφου και μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 
Διαμόρφωση και εμπλουτισμός πλατειών (Συντάγματος, Φιλελλήνων, Αναγέννησης, Νίκου Ρούσου).

Σχεδιασμός της πλατείας Ειρήνης.

Ανάπλαση και βελτίωση όψεων υποστατικών (οικιών και καταστημάτων) σε τμήμα της δυτικής περιοχής κέντρου πόλης.

Ανάπλαση της οδού Μισιαούλη Καβάζογλου.

Επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη – Οργανική σύνδεση με τη θάλασσα κατά μήκος των οδών Παλλάδος/ Δημοκρατίας/ Αλεξανδρείας.

Kάθετες προσβάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο.

Δημιουργία Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων και Δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων. 

Δείτε όλα τα έργα ανάπτυξης ΕΔΩ