Αρχική Τελευταία Νέα Eπαγγελματίας ο εκτελεστής του Ροδοθέου

Eπαγγελματίας ο εκτελεστής του Ροδοθέου

Mε ακουστικό στο χέρι βρίσκονται οι αστυνομικοί ανακριτές που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του 61χρονου επιχειρηματία Άντρου Ροδοθέου, αναμένοντας τα αποτελέσματα από τις επιστημονικές εξετάσεις των ελάχιστων τεκμηρίων που κατάφεραν να εξασφαλίσουν λίγες μόνο ώρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν οι ανακριτές στο αποτέλεσμα των εξετάσεων για τις είκοσι σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών οι οποίες ρίφθηκαν εναντίον της εξοχικής κατοικίας, όπου βρισκόταν ο Ροδοθέου εκείνο το μοιραίο βράδυ και συνέτρωγε με τρία φιλικά του πρόσωπα.

Οι εξετάσεις αναμένεται ότι θα καταδείξουν τον τύπο του αυτομάτου όπλου που χρησιμοποιήθηκε από τον ψυχρό εκτελεστή. Να σημειωθεί ότι η μια σφαίρα που έπληξε τον Ροδοθέου στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, διασπάστηκε στο σώμα του, προκάλεσε ρήξη στην κοιλιακή αορτή και επέφερε τον θάνατό του από αιμορραγικό σοκ. 

Στα ζητούμενα των αστυνομικών ανακριτών είναι και ο τρόπος μετάβασης και διαφυγής των δραστών. Εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο από τον ψυχρό εκτελεστή και τον άνθρωπο που τον βοήθησε να φέρει σε πέρας την εγκληματική αποστολή του. 

Kαθοριστικά για την έκβαση των ανακρίσεων θεωρούνται εξάλλου και κάποια τεκμήρια που περισυνελέγησαν σε διάφορα σημεία της περιοχής, τα οποία θεωρείται ότι πιθανόν να ανήκουν στον δολοφόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανακριτών, αυτός έφτασε πεζή μέχρι το σημείο όπου πάτησε τη σκανδάλη και επέστρεψε στο σημείο που τον ανέμενε το αυτοκίνητο διαφυγής του. 

Χθες κλιμάκιο μελών του ΤΑΕ Λεμεσού προέβη σε νέο ψάξιμο της περιοχής στη Γεράσα καλύπτοντας μεγάλη ακτίνα από την εξοχική κατοικία όπου δολοφονήθηκε ο Ροδοθέου αναζητώντας επιπρόσθετα τεκμήρια.

Το γεγονός ότι το άτομο που εκτέλεσε τον 61χρονο Ροδοθέου, με μια σφαίρα και από κοντινή απόσταση, είχε πάρει όλα τα «στοιχειώδη» μέτρα προφύλαξής του, αφού μερίμνησε να μην αφήσει πίσω του ίχνη από τις κινήσεις του παρά ελάχιστα στοιχεία, και δεδομένου του γεγονότος ότι φρόντισε να μαζέψει ακόμη και τους κάλυκες κάνουν τους ανακριτές να θεωρούν πολύ πιθανόν να πρόκειται για αλλοδαπό και μάλιστα επαγγελματία του είδους, καλό γνώστη των όπλων, που ενήργησε για λογαριασμό άλλων.

Φαίνεται όμως ότι είχε και τη συνεργασία τουλάχιστον ενός ντόπιου προσώπου, ο οποίος προφανώς γνώριζε καλύτερα κάποια πράγματα και κυρίως τα κατατόπια της περιοχής. 
Σε ό,τι αφορά την πορεία των ανακρίσεων, αρμόδια αστυνομική πηγή ανέφερε ότι «λόγω των πολύπλοκων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του θύματος» έχουν ήδη παρελάσει από τα αρμόδια γραφεία των διωκτικών Αρχών αρκετά πρόσωπα, τόσο από τη Λεμεσό όσο και από άλλες περιοχές, κάποια από τα οποία είναι καταχωρημένα σε λίστα προσώπων που θα επανακληθούν για ανάκριση. 

Τις καταθέσεις που λαμβάνουν από άτομα κυρίως του στενού οικογενειακού φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος οι ανακριτές τις μελετούν λέξη προς λέξη, με την ελπίδα ότι θα διαμορφώσουν πιο ξεκάθαρη εκτίμηση για το ποιοι ενδέχεται να κρύβονται πίσω από το έγκλημα και με ποια κίνητρα. 

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται ακόμη και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Διεξάγονται εξετάσεις σε σχέση με τις κλήσεις που έκανε και δέχθηκε ο 61χρονος λίγο πριν το έγκλημα.