Αρχική Πρόταση Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, Femme Fest Cyprus!

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, Femme Fest Cyprus!

• Η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και κοινωνική ζωή στην Κύπρο αγγίζει μόλις το 30%.
• Οι μέσες μηνιαίες απολαβές των εργαζόμενων γυναικών στην Κύπρο για το 4ο τρίμηνο του 2022 είναι €2024 ενώ των ανδρών είναι €2408.
• Οι γυναίκες με ποσοστό 81% είναι εκείνες που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού.
• Τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας ξεπερνούν τα 5500 τα τελευταία δύο χρόνια.
• Η Κύπρος καταλαμβάνει μόλις 57,3% στον δείκτη ισότητας των φύλων, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί στην 22η θέση σε σύνολο 28 κρατών με μελών της ΕΕ για το 2022.

Τα πιο πάνω αριθμητικά δεδομένα, τα οποία αντανακλούν την κατάσταση των γυναικών στην Κύπρο, υπογραμμίζουν την ανάγκη ανάληψης δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση, έρχεται το 2ο Femme Fest Cyprus. Το φεστιβάλ στοχεύει να καταστεί σημείο προβληματισμού και ανάπτυξης ιδεών αναφορικά με την ισότητα των φύλων, να προωθήσει τη συζήτηση των έμφυλων ζητημάτων στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας, να συντείνει στην κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, να αναδείξει γυναίκες από όλους τους τομείς της ζωής και να αυξήσει την ορατότητα τους.

Το 2ο Femme Fest Cyprus, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, αποτελεί συνδιοργάνωση του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ, του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Δήμου Λευκωσίας και στηρίζεται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τις Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Το Femme Fest θα φιλοξενήσει και θα προβάλει το έργο γυναικών σε όλους τους τομείς καθώς και φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες που ασχολούνται με τα έμφυλα ζητήματα. Θα περιλαμβάνει θεματικά κέντρα με πληροφορίες για πολλά ζητήματα από έμφυλη οπτική, παράλληλες συζητήσεις και εργαστήρια, θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις. Ταυτόχρονα στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει γωνιά δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Σημειώνεται ότι η είσοδος στο φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες του τις δράσεις είναι δωρεάν.

Για να κάνουμε βήματα για μια πιο συμπεριληπτική και δίκαιη κοινωνία.

Συντονιστείτε! Έρχονται πολλά και ενδιαφέροντα!