Αρχική Από το Παρελθόν Πως ήταν το ιστορικό πολυκατάστημα E&S στην Ανεξαρτησίας το 1998 (VIDEO)

Πως ήταν το ιστορικό πολυκατάστημα E&S στην Ανεξαρτησίας το 1998 (VIDEO)

Το 1973 ξεκίνησε η ανέγερση ενός επιβλητικού κτιρίου στο κέντρο της Λεμεσού και ολοκληρώθηκε μετά από παύση λόγω των τραγικών γεγονότων του 1974, τρία χρόνια μετά το 1976. Αρχικά λειτουργούσε ως «Υπεραγορά ΕΣΕΛ», υπό τη διαχείριση της ομώνυμης εταιρείας.

Η μεγάλη αλλαγή γίνεται την περίοδο 1999, όπου η Υπεραγορά ΕΣΕΛ, αλλάζει πρόσωπο και χαρακτήρα, εκμοντερνίζεται και μετονομάζεται σε «E&S Landmark Ανεξαρτησίας» υπό την διαχείριση της Landmark Polyshop Cyprus Ltd.

Το πολυκατάστημα κατα τα 90s & 00s υπήρξε σημείο αναφοράς για την Λεμεσό καθώς είχε ποικιλία προϊόντων και θεωρείτο το μεγαλύτερο κατάστημα του πιο εμπορικού δρόμου της πόλης (Λεοφ. Ανεξαρτησίας). Ωστόσο χρόνια μετά, το 2012 ονομάστηκε High Street Anexartisias 117 με σκοπό να δώσει ένα αέρα ανανέωσης και ανέβει ξανά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το εγχείρημα παρόλα αυτά δεν απέδωσε καρπούς με αποτέλεσμα η εταιρεία να προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος λίγα χρόνια μετά. Πλέον στο χώρο αναμένεται να ανοίξει το γνωστό κατάστημα H&M αλλά και αλυσίδα ξενοδοχείων.

*Το βίντεο δημοσιεύτηκε στην ομάδα Κάποτε στη Λεμεσό από τον Αντρέα Μιχαηλίδη

**Πληροφορίες από city.sigmalive