Αρχική Εκδηλώσεις Εγκαίνια της έκθεσης του Φωτογραφικού Διαγωνισμού του Δήμου Λεμεσού

Εγκαίνια της έκθεσης του Φωτογραφικού Διαγωνισμού του Δήμου Λεμεσού

ekthesi.jpg

Με σκοπό την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της Λεμεσού, άνοιξε χθες (12/12/2017) στις 7μμ τις πύλες της η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Προβάλλοντας την πολυπολιτισμική Λεμεσό» στο Δημοτικό Μέγαρο. Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης ο οποίος αφού συνεχάρη όλους τους καλλιτέχνες για τις εξαίρετες φωτογραφίες που παρουσίασαν, μίλησε για τη σημασία που έχει για την πόλη της Λεμεσού η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, οι οποίες προβάλλουν την πόλη μας ως χώρο αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και πολιτισμών. 

ekthesi.jpg

Της έκθεσης προηγήθηκε διαγωνισμός όπου ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποφάσισε να βραβεύσει τις οκτώ καλύτερες φωτογραφίες. Ως εκ τούτου μετά το πέρας της τέλεσης των εγκαινίων δόθηκαν τρία χρηματικά έπαθλα και πέντε έπαινοι στους βραβευθέντες καλλιτέχνες. 

Επίσης εκτός από τις βραβευθείσες, βρίσκονται αναρτημένες στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου  φωτογραφίες οι οποίες καταδεικνύουν εξίσου την συνεισφορά των μεταναστών, των προσφύγων αλλά και των υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινωνία.

ekthesi2.jpg

Η έκθεση αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Λεμεσός μια πόλη ο κόσμος όλος» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Λεμεσός). Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.