Αρχική Τελευταία Νέα Εισάγουν λευκό τυρί ως χαλλούμι – Τι λένε οι αγροτικές οργανώσεις

Εισάγουν λευκό τυρί ως χαλλούμι – Τι λένε οι αγροτικές οργανώσεις

Οι αγροτικές οργανώσεις με επιστολή τους στους Υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γεώργιο Λακκοτρύπη και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή καταγγέλλουν την εισαγωγή και διάθεση σε υπεραγορές και εστιατόρια λευκού τυριού που μοιάζει με χαλλούμι και ζητούν άμεση εξέταση του συγκεκριμένου γεγονότος από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των Υπουργείων Εμπορίου και Γεωργίας και τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων.

Την επιστολή δημοσιοποίησε ο Παναγροτικός. Σε αυτή αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο λευκό τυρί, περιγράφει συστατικά που ομοιάζουν με το κυπριακό χαλλούμι.

Οι Αγροτικές Οργανώσεις καταγγέλλουν το γεγονός και καταδικάζουν οποιαδήποτε οικειοποίηση της συνταγής και παραγωγής ίδιου προϊόντος με το κυπριακό χαλούμι και δηλώνουν ότι πιστεύουν πως η προστασία του χαλλουμιού θα επιτευχθεί μόνο με την εγγραφή του ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), για αυτό επιβάλλεται η εντατικοποίηση των ενεργειών της Κυβέρνησης για έγκριση του Φακέλου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξελίξεις στα ζητήματα του χαλλουμιού, οι οργανώσεις ζητούν από το κράτος να εφαρμόσει τις νενομισμένες διαδικασίες που ισχύουν στα ζητήματα παραγωγής και εξαγωγής του χαλλουμιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Προηγούμενο άρθροΆσκηση και θέαμα με φιλανθρωπικό σκοπό – 1η Σεπτεμβρίου στη μαρίνα το Charity Dragonboat Challenge
Επόμενο άρθροΣτο Νοσοκομείο μητέρα και κόρη μετά από τροχαίο στην Επαρχία Λεμεσού. Απέκοψαν πάσσαλο της ΑΗΚ