Αρχική Τελευταία Νέα Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης δεύτερου γιατρού

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης δεύτερου γιατρού

Ο τελευταίος τελεί υπό κράτηση και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής, της κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και του αδικήματος διαφθοράς.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Αναστασιάδης, ανέφερε ότι ο ΠΙΣ είχε ενημερωθεί πριν από δύο χρόνια για τον τερματισμό της σύμβασης του συλληφθέντος με απόφαση του ΟΑΥ και πως η υπόθεση θα οδηγείτο ενώπιον της δικαιοσύνης. Είπε, ακόμη, ότι εναντίον του συγκεκριμένου γιατρού εκκρεμούν δύο υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να έχει τη δυνατότητα – κατόπιν δικαστικού διατάγματος – να προβαίνει σε έρευνες για τα μέλη του, ενώ είναι σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Πρόσθεσε ότι σχετική εισήγηση βρίσκεται, ήδη, ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, η διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Μαρία Κυθραιώτου, ανέφερε ότι ο ΟΑΥ έχει προχωρήσει σε τερματισμό πέραν των δέκα συμβάσεων, οι μισές από τις οποίες έχουν διαβιβαστεί στην αστυνομία.

Είπε, επίσης, ότι το 90% των καταγγελιών εναντίον παρόχων του ΓεΣΥ προέρχεται από δικαιούχους.

Η κυρία Κυθραιώτου απέφυγε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθότι η διερεύνησή της από πλευράς αστυνομίας βρίσκεται, ακόμη, σε εξέλιξη.

Αρκέστηκε να δηλώσει ότι, όταν τερματίζεται μια σύμβαση με πάροχο, υπάρχει κάποιου είδους απάτη.