Αρχική Τελευταία Νέα Έκλεισε το Πνευμονολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού

Έκλεισε το Πνευμονολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού

ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ: Πρωτόγνωρη η κατάσταση στα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Τι λέει σε σχετική ανακοίνωση της

Η σημερινή κατάσταση με υποχρεωτικό κλείσιμο κλινικών είναι πρωτόγνωρη για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, αναφέρει ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ σε ανακοίνωση του αναφερόμενος στη 10η κατά σειρά παραίτηση Πνευμονολόγου, με αναστολή της λειτουργίας του Πνευμονολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

«Θέλαμε να πιστεύουμε ότι η κατ´ επανάληψη παραδοχή από τον Ο.Κ.Υπ.Υ, ύπαρξης «προσωπικού ασφαλείας» λόγω της σοβαρότατης υποστελέχωσης, θα του έδινε την ευκαιρία επιτέλους να αντιληφθεί τι συμβαίνει» αναφέρεται.

Δυστυχώς, προστίθεται, «όμως για την κοινωνία μας υπάρχει συνέχεια – φτάσαμε στη 10η κατά σειρά παραίτηση Πνευμονολόγου, με αναστολή της λειτουργίας του Πνευμονολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και με παράλληλο αρνητικό αντίκτυπο στις εναπομείναντες υποστελεχωμένες Πνευμονολογικές Κλινικές στα άλλα Νοσοκομεία, καθώς και προς τις υποστελεχωμένες Παθολογικές Κλινικές».

«Η σημερινή κατάσταση με υποχρεωτικό κλείσιμο κλινικών είναι πρωτόγνωρη για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια», αναφέρει και προσθέτει ότι «οι εξελίξεις αυτές είχαν προβλεφθεί από την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι και οι αρμόδιοι έχουν κατ επανάληψη προειδοποιηθεί αλλά επιλέγουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις για ανάσχεση της φυγής. Αλίμονο γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή των όσων έπονται».
  
«Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι ενημερώνει άπαντες και παράλληλα θέτει έκαστον προ των ευθυνών του για την κατάσταση που έχουν περιέλθει υπηρεσίες των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων» καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ