Αρχική Εκδηλώσεις Εκπαιδευτικά εργαστήρια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον πολιτισμό από τον οργανισμό...

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον πολιτισμό από τον οργανισμό «Κούριον 2030»

Ο Οργανισμός «Κούριον 2030», στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του Δήμου Κουρίου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030, διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λεμεσού, μία σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

 

Στόχος των εργαστηρίων είναι η ενημέρωση και η ενεργοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και πράσινου πολιτιστικού μέλλοντος για την περιοχή.

Τα προγραμματισμένα εργαστήρια περιλαμβάνουν:

  • Ανάλυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία
  • Μετάβαση στην Πράσινη Πολιτισμική Επιχειρηματικότητα

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από τον καθηγητή Δημήτρη Τσιρόπουλο, Διευθυντή του CIIM Bioeconomia Centre, και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, ενεργούς πολίτες, δήμους, περιφέρειες και υπεύθυνες επιχειρήσεις.

Η θεματική των εργαστηρίων συνδέεται με τη διαμόρφωση της 10ετούς πολιτιστικής στρατηγικής του Δήμου Κουρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις διασυνδέσεις ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, και να συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που στηρίζεται στις αρχές της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο Δήμος Κουρίου φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους πρωτοπόρους στην πράσινη πολιτιστική επιχειρηματικότητα και να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα για τις μελλοντικές γενιές.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει διαδικτυακές και δια ζώσης συνεδρίες, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2024 στα γραφεία του οργανισμού «Κούριον 2030» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αργώ», στην Ερήμη.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Μιχάλη Καρακατσάνη, Project Leader του οργανισμού «Κούριον 2030» στο +357 99404723.