Αρχική Τελευταία Νέα Έξαρση κρουσμάτων στην Κύπρο – Τι αναφέρει ον Υπ. Υγείας για την...

Έξαρση κρουσμάτων στην Κύπρο – Τι αναφέρει ον Υπ. Υγείας για την επαναφορά της μάσκας

Για την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο και το κατά πόσο προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Όπως είπε, η αύξηση στα καθημερινά κρούσματα σίγουρα προβληματίζει το υπουργείο και τόνισε ότι «αναμένουμε να δούμε πώς θα κυμανθούν οι νοσηλείες τις επόμενες μέρες και αναλόγως θα δούμε τι μέτρα θα λάβουμε».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς της προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι αυτό συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του. Εξήγησε ότι η ανησυχία που υπάρχει είναι εάν με την επαναφορά της μάσκας θα τηρούνται τα μέτρα ή αν θα πρέπει το υπουργείο να ευαισθητοποιήσει με άλλον τρόπο τους πολίτες.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια στα self-test και ότι τα rapid test γίνονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, ο Υπουργός σημείωσε ότι συνήθως γίνονται πάνω από 10,000 rapid test την ημέρα. «Το εάν θα πρέπει να κάνουμε στοχευμένα κάποια τεστ είναι κάτι που επίσης θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες», κατέληξε.