Αρχική Τελευταία Νέα Ελεύθεροι οι 2 από τους 5 συλληφθέντες για το ομοφοβικό επεισόδιο στο...

Ελεύθεροι οι 2 από τους 5 συλληφθέντες για το ομοφοβικό επεισόδιο στο ΤΕΠΑΚ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν σε σχέση με το ομοφοβικό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ΤΕΠΑΚ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου.

Μετά τη σύλληψή τους στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι πέντε συλληφθέντες ανακρίθηκαν και αξιολογήθηκαν οι ισχυρισμοί που προέβαλαν. Οι δύο φοιτητές του πανεπιστημίου ηλικίας 22 και 23 ετών φοιτητές του πανεπιστημίου, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο εις βάρος τους. Οι άλλοι τρεις ηλικίας 24, 25 και 26 ετών παραμένουν υπό κράτηση και ενδεχομένως να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού στη διάρκεια της ημέρας.

Είναι ύποπτοι για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, και αδικήματα σχετικά με τον περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμο.

Οι εξετάσεις της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λεμεσού, που έχει συσταθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνεχίζονται εντατικά σε μια προσπάθεια εντοπισμού όλων των προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Για τον σκοπό αυτό αξιολογούνται εικόνες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ