Αρχική Τελευταία Νέα Ελληνοκύπρια ψάχνει τον τουρκοκύπριο αδελφό της«Από τότε που έμαθα ότι είναι αδερφός...

Ελληνοκύπρια ψάχνει τον τουρκοκύπριο αδελφό της«Από τότε που έμαθα ότι είναι αδερφός μου τον ψάχνω»

Οικονομία, ηλεκτρισμός, τουρισμός, η συνεχιζόμενη διαμαρτυρία για την πρόσληψη καθηγήτριας που φέρει την ισλαμική μαντίλα και μια ανθρώπινη ιστορία για μια Ελληνοκύπρια που αναζητεί τον Τουρκοκύπριο αδερφό της, την ύπαρξη του οποίου έμαθε τα τελευταία χρόνια, είναι τα κύρια θέματα του τ/κ Τύπου σήμερα.  

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Διαμαρτυρία για την μαντιλοφορούσα πρόσληψη» αναφέρει ότι οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών άφησαν μαύρο στεφάνι έξω από το «υπουργείο παιδείας» και την «επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας» ως διαμαρτυρία για την πρόσληψη της καθηγήτριας με ισλαμική μαντίλα. Σε άλλο θέμα γράφει για τον πνιγμό στη θάλασσα Γερμανού τουρίστα. Αλλού γράφει ότι μη κυβερνητικές οργανώσεις της περιοχής Αμμοχώστου διαμαρτυρήθηκαν χθες για το προσχέδιο «νόμου» για την ανάπτυξη της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου – Άγιου Σέργιου.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Από τότε που έμαθα ότι είναι αδερφός μου τον ψάχνω» γράφει ότι η Άντρη Κωνσταντίνου 57 ετών ψάχνει τον Τ/κ αδερφό της και εξηγεί η ίδια αυτή την ιστορία σε δημοσιογράφο της εφημερίδας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις Ντεριά στη «βουλή» για την στήριξη των τ/κ ΜΜΕ και την ερώτηση προς την «κυβέρνηση» εάν για να επιβιώσουν θα πρέπει και τα ΜΜΕ να κάνουν καζίνο.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Να μας στηρίξει ο λαός» αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσαγινέρ ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν την σοβαρή συμβολή του τουρισμού στην οικονομία και να στηρίξουν τους ξενοδόχους. Αλλού αναφέρεται στα μηνύματα χθες για την 13η επέτειο από το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του καθηγητή Γιακίν Ακτάι, συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Κυπριακό.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Όχι καλώδιο αλλά LNG στον ηλεκτρισμό» αποκαλύπτει τα πρακτικά της συνάντησης αρμοδίων του «υπουργείου ενέργειας» και του τουρκικού Υπουργείο Ενέργειας τον Οκτώβριο του 2018 για την ηλεκτρική σύνδεση Τουρκίας – ψευδοκράτους, με τις εναλλακτικές CNG και LNG να βρίσκονται, όπως αναφέρεται, στο τραπέζι. Αλλού γράφει για κρίση για το τουρμπάνι και αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για την πρόσληψη και τοποθέτηση σε λύκειο στα κατεχόμενα, καθηγήτριας από την Τουρκία με την ισλαμική μαντίλα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ομιλία της «βουλευτού» Ντεριά χτες στη «βουλή» για την περικοπή της στήριξης της «κυβέρνησης» προς τα τ/κ ΜΜΕ.  

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Αυτός ο πληθωρισμός δεν είναι πειστικός» γράφει ότι η ανακοίνωση του πληθωρισμού για τον Οκτώβριο προκάλεσε υποψίες ότι υπολογίζεται λάθος αφού, ενώ πολλά προϊόντα και υλικά εισάγονται από την Τουρκία, ο πληθωρισμός του ψευδοκράτους προέκυψε χαμηλότερος από εκείνον της Τουρκίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν μειώνονται τα τροχαία και αναφέρει ότι μόνο χτες σημειώθηκαν 5 με 5 τραυματίες, οι 3 εκ αυτών σοβαρά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η επαρχιακή επιτροπή του ΚΕΕ Λευκωσίας αποφάσισε χθες βράδυ με πλειοψηφία να προτείνει τον πρόεδρο του κόμματος, Ερσίν Τατάρ ως υποψήφιο για τις «προεδρικές εκλογές».