Αρχική Τελευταία Νέα Κρύβονται πίσω από email… ξεγελούν επιχειρηματίες και θησαυρίζουν. Έκλεψαν μισό εκατομμύριο από...

Κρύβονται πίσω από email… ξεγελούν επιχειρηματίες και θησαυρίζουν. Έκλεψαν μισό εκατομμύριο από εταιρείες στη Λεμεσό

Σε κάτι περισσότερο από συχνό, φαίνεται να εξελίσσεται το φαινόμενο της διαδικτυακής εξαπάτησης εταιρειών, από άγνωστους που καταφέρνουν να χακάρουν ηλεκτρονικά ταχυδρομεία εταιρειών και να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η περίπτωση που βρίσκεται ενώπιον του ΤΑΕ Λεμεσού και αφορά την κλοπή ποσού 106 χιλιάδων δολαρίων από εταιρεία με έδρα στη Λεμεσό, δεν είναι η μοναδική αυτό το διάστημα και η Αστυνομία συστήνει μεγάλη προσοχή στους ιδιοκτήτες εταιρειών και τους λειτουργούς τους, ώστε να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, άγνωστοι κατάφεραν να χακάρουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεγάλης εταιρείας που εδρεύει στην Κίνα και συνεργάζεται εδώ και χρόνια με εταιρεία στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, πρόσωπο που «κρύφτηκε» πίσω από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ζητούσε από τον Διευθυντή της εταιρείας στην Κύπρο που ασχολείται με το εμπόριο, να καταθέσει το χρηματικό ποσόν με σκοπό να ολοκληρωθεί μία παραγγελία. Όπως και έκανε, καταθέτοντας το ποσόν των 106 χιλιάδων δολαρίων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στις 11 και 20 Ιουνίου. Το γεγονός ότι ο άγνωστος ζητούσε να γίνει η κατάθεση σε διαφορετικό λογαριασμό απ’ ότι συνήθως, δεν ήταν αρκετό για να κινήσει τις υποψίες.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό και κυρίως τους ιδιοκτήτες εταιρειών όπως επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή πριν προχωρούν σε εμβάσματα -ειδικά τόσο μεγάλων ποσών- και να έρχονται πέραν του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε τηλεφωνική επικοινωνία όποτε είναι δυνατόν με τους συνεργάτες τους.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι από τις 5 Μαΐου μέχρι σήμερα έγιναν στο ΤΑΕ Λεμεσού 5 καταγγελίες από επιχειρηματίες, με το συνολικό ποσόν που κατάφεραν να αποσπάσουν οι άγνωστοι να ανέρχεται σε περίπου μισό εκατομμύριο.

Συνέχεια στο cyprustimes.com