Αρχική Τελευταία Νέα Ενίσχυση παρουσίας Royal Caribbean στο νησί διαβλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενίσχυση παρουσίας Royal Caribbean στο νησί διαβλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Θετικές εξελίξεις όσον αφορά την περαιτέρω εδραίωση, στην Κύπρο, του κολοσσού κρουαζιέρων Royal Caribbean, αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι το κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas, στο λιμάνι Λεμεσού.

Το 347 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού και το απόγευμα ξεκινά το ταξίδι επιστροφής στη βάση του, την Τσιβιταβέκια της Ιταλίας, ενώ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ, έχει αφαιρέσει από το πρόγραμμα του το λιμάνι της Χάιφας.

Συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ταξιδιώτες, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η παρουσία μιας τόσο μεγάλης και γνωστής εταιρείας στην Κύπρο είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία, για την κυπριακή ναυτιλία, για τους κυπριακούς λιμένες».

Ο ίδιος, διευκρίνισε, αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψη στο Odyssey of the Seas γιατί «υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε με την εταιρεία», σημειώνοντας πως «έχει ξεκινήσει ένας διάλογος και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα υπάρχουν και άλλα θετικά νέα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας».

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του τουρισμού για τη χώρα μας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, πέραν από αυτό το κομμάτι της συνεργασίας, «υπάρχει το θέμα της σημαίας μας, υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που θεωρώ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Σε παρατήρηση ότι η Royal Caribbean έχει ήδη εγγράψει το δίδυμο κρουαζιερόπλοιο του Odyssey, το Spectrum of the Seas, στο Κυπριακό νηολόγιο, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε στη Λεμεσό τα ευρωπαϊκά της γραφεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «γι αυτό είμαι εδώ και μπορεί να έρθουν και άλλα πλοία της εταιρείας κάτω από την κυπριακή σημαία και αυτός είναι ένας άλλος τομέας που μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο».

Πηγή:ΚΥΠΕ