Αρχική Τελευταία Νέα Ένταση στη δίκη για την απόπειρα φόνου στο Μαζωτό

Ένταση στη δίκη για την απόπειρα φόνου στο Μαζωτό

Στις 9 Μαϊου 2017 θα απαντήσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο ύποπτος Νάσος Δημητρίου, 23 χρόνων από το Μαζωτό, στις κατηγορίες για απόπειρα φόνου του Μιχάλη Βασιλείου, επίσης από το Μαζωτό, που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου σε καφενείο στο χωριό.

Ένταση σημειώθηκε έξω από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου, όταν κατά την ώρα προσαγωγής του Δημητρίου στο Δικαστήριο, που έγινε μέσω της αίθουσας των Δικαστών, συγγενείς του Βασιλείου άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του.

Ο κατηγορούμενος εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστηρίου συνοδευόμενος από πάνοπλους άνδρες της ΜΜΑΔ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημητρίου ανέφερε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο τροποποίησης των κατηγοριών εναντίον του πελάτη του με στόχο – όπως είπε – «να πάρει διαφορετική τροπή η υπόθεση» προσθέτοντας πως «ο κατηγορούμενος θα έχει το πλεονέκτημα της παραδοχής».

Εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής η Αντρη Κωνσταντίνου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι θα πρέπει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου να υποβάλει γραπτή εισήγηση για ενδεχόμενη τροποποίηση των κατηγοριών ούτως ώστε το αίτημα να εξεταστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 9η Μαϊου 2017 ως ημερομηνία για απαγγελία κατηγοριών και απάντηση, ενώ μέχρι τότε διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο 23χρονος αντιμετωπίζει συνολικά τρεις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 44 μάρτυρες κατηγορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ