Αρχική Τελευταία Νέα Έντονη ανησυχία για την υποστελέχωση στο Τμήμα Νεογνών του Μακάρειου, εκφράζουν ΠΑΣΥΝΟ...

Έντονη ανησυχία για την υποστελέχωση στο Τμήμα Νεογνών του Μακάρειου, εκφράζουν ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ

Δεν επιτρέπεται να γίνονται εκπτώσεις στην υγεία διαμηνύουν οι συντεχνίες των νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Μιλώντας στην εκπομπή “Από μέρα σε Μέρα”, οι εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων εξέφρασαν έντονη ανησυχία για την υποστελέχωση στο τμήμα νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου, τόνισε ότι η πληρότητα του Τμήματος ξεπερνά συστηματικά το εκατό τοις εκατό, την ώρα που ο αριθμός των νοσηλευτών είναι πολύ μικρότερος απο ότι προνοεί το πρωτόκολλο.

Ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη οι νοσηλευτές θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή την ώρα που θα συνέρχεται η Επιτροπή Υγείας.

Ξεκαθάρισε ότι η διαμαρτυρία των νοσηλευτών για την υποστελέχωση, δεν συνδέεται με τον πρόσφατο τραγικό θάνατο του βρέφους, αφού όπως εξήγησε, το παιδάκι δεν νοσηλευόταν στην εντατική νεογνών αλλά στην εντατική παίδων.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης, χαρακτήρισε σοβαρό το πρόβλημα της υποστελέχωσης στην εντατική νεογνών, προσθέτοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, ο ΟΚΥΠΥ δεν προχώρησε σε αντικατάσταση των νοσηλευτών που απουσιάζουν με άδεια.

Αύριο, είπε, συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο του κλάδου, για να λάβει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών αλλά και την προστασία των νοσηλευτών. Επι τάπητος θα τεθεί και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εκδήλωσης διαμαρτυρίας. 

Προηγούμενο άρθροΘα επηρεάσει η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλαδα και την Κύπρο;
Επόμενο άρθροΤο πρώτο Limassol Coffee Festival είναι γεγονός και το Coffee Gallery θα βρίσκεται εκεί