Αρχική Τελευταία Νέα Έντονη διαμάχη μεταξύ Δήμου Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ απέναντι στον ΓΣΟ για...

Έντονη διαμάχη μεταξύ Δήμου Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ απέναντι στον ΓΣΟ για τον Μαραθώνιο Λεμεσού

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ επέλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης αντί της συνεργασίας με τους φορείς της πόλης» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, του ΕΒΕΛ και της ΕΤΑΛ…

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕΛ και η ΕΤΑΛ, εκφράζουμε τη θλίψη και την απογοήτευση μας γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ απέρριψε τη συνεργασία και τη συλλογικότητα και με τις μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες του επιχειρεί να πλήξει ένα πετυχημένο θεσμό που ήταν το καύχημα όλης της πόλης. Ένα θεσμό που χτίστηκε με πολλή προσπάθεια και κόπο πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια.

Δυστυχώς αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων, ότι για πολλούς μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ παραπλανούσε τους άλλους φορείς της πόλης για δήθεν επιθυμία του για διαφάνεια, συλλογικότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί η επιτυχής διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού. Ενώ συζητούσε μαζί μας και έδινε διαβεβαιώσεις για τις καλές του προθέσεις, την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο, προωθούσε άλλες συμφωνίες. Ως αποκορύφωμα αυτού του σχεδιασμού, μερικά μόνο 24ωρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας των 4 φορέων, δεν τίμησε ούτε την ίδια την υπογραφή του και προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για το Μαραθώνιο επιδεικνύοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς τους υπόλοιπους φορείς της πόλης.

Δεν θα απαντήσουμε στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΟ οι οποίες εξέπεμπαν, μέσα από ανακρίβειες και απαράδεχτα υπονοούμενα, μια εικόνα εντελώς ξένη προς τα θέσμια και την παράδοση της πόλης, η οποία θέλει όλους να συνεργάζονται με πνεύμα καλής θέλησης, σύνεσης και  αλληλοσεβασμού.

Οι 3 φορείς της πόλης προχωρούμε στη βάση του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράψαμε για να συνεχίσει η Λεμεσός μας να διοργανώνει με την ίδια επιτυχία τον Μαραθώνιο της.

Ευχόμαστε έστω και τώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ να επανέλθει στο δρόμο της συνεργασίας και της εξυπηρέτησης του ευρύτερου καλού της πόλης, και όχι των όποιων αλλότριων συμφερόντων.»