Αρχική Τελευταία Νέα Επεκτείνεται το πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρικού οχήματος

Επεκτείνεται το πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρικού οχήματος

Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, οδήγησε την κυβέρνηση σε απόφαση για επέκταση του σχεδίου, ώστε να καλύψει περισσότερους δικαιούχους στο δεύτερο σκέλος του σχεδίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος, «λόγω του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα στο θέμα της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα για να ικανοποιηθούν όσον το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις που αφορούν στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με αύξηση του προϋπολογισμού»  ενώ, σημείωσε πως «η τακτική θα καθιερωθεί».

Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της επέκτασης του σχεδίου αναμένεται ν’ ανακοινωθούν σε δύο εβδομάδες και θα περιλαμβάνουν και άλλα θέματα που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως οι υποδομές για σταθμούς φόρτισης.

Το σχέδιο ως έχει αναμένεται να καλύψει 1.250 δικαιούχους με χορηγία €2 χιλ. έκαστος, σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, της απόσυρσης και αγοράς καινούριου αυτοκινήτου, για το οποίο έχει διατεθεί κονδύλι €2,5 εκ.

Παράλληλα, θα καλύψει 100 δικαιούχους με χορηγία €5 χιλ. έκαστος, σε σχέση με το δεύτερο σκέλος, της αγοράς ηλεκτρικού οχήματος, για το οποίο διατέθηκαν €500 χιλ.

Αιτητές που θα εγκριθούν και για τα δύο μέρη του σχεδίου θα λάβουν συνολική επιχορήγηση ύψους €7 χιλ. ενώ, για να δικαιούται κάποιος επιχορήγηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δεν απαιτείται η απόσυρση παλαιού οχήματος.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy