Αρχική Τελευταία Νέα «Έπεσε» θύμα απάτης 34χρονος από τη Λεμεσό – Του «έφαγαν» 4628 δολάρια

«Έπεσε» θύμα απάτης 34χρονος από τη Λεμεσό – Του «έφαγαν» 4628 δολάρια

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 34χρονο κάτοικο Λεμεσού ότι, μεταξύ 17/8/2022 – 1/9/2022 έπεσε θύμα απάτης διαδικτύου με αποτέλεσμα να του αποσπαστεί χρηματικό ποσό ύψους $4,628.

Ο συγκεκριμένος είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου, αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων αξίας $800, για τα οποία πλήρωσε σε λογαριασμό που του υποδείχθηκε από τον πωλητή, ο οποίος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού, ολόκληρο το ποσό μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ακολούθως, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πωλητής φέρεται να ανάφερε στον αγοραστή ότι τα μηχανήματα είχαν αφιχθεί στο Λιμάνι Λεμεσού αλλά χρειάζονταν περισσότερα χρήματα για εκτελωνισμό τους καθώς και άλλα έξοδα τα οποία έπρεπε να πληρωθούν. Ο παραπονούμενος προχώρησε σε άλλα τρία εμβάσματα προς τον πωλητή συνολικού ύψους $4,628 και όταν συνέχισε να λαμβάνει μηνύματα από τον πωλητή ότι χρειάζονταν περισσότερα ακόμη χρήματα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταβάλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 22-808200 ή και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών για ηλεκτρονικά εγκλήματα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΑπάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.