Αρχική Τελευταία Νέα Επί τάπητος το κυκλοφοριακό ζήτημα της Λεμεσού

Επί τάπητος το κυκλοφοριακό ζήτημα της Λεμεσού

Με τη Λεμεσό να μετατρέπεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη η οποία γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, δημιουργούνται ταυτόχρονα και διάφορα ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ώστε να μην επηρεαστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα, το οποίο καλούνται να αντιμετωπίζουν δραστικά οι μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, αφορά στις μεταφορές και το κυκλοφοριακό. Ήδη, σε αρκετές περιοχές της Λεμεσού, παρατηρούνται σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα και πλέον οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να εξεύρουν και να εφαρμόσουν τις πλέον κατάλληλες, «πράσινες» και βιώσιμες λύσεις. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα αναλυθεί εκτενώς στο τρίτο μέρος της σειράς συζητήσεων «LIMASSOL 2040» με θέμα: «Towards more sustainable transport – Micromobility», το οποίο διοργανώνουν, διαδικτυακά, ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 7:00μμ. 

Τη συζήτηση θα χαιρετίσει o Γιάννης Καρούσος (Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων), και θα συμμετέχουν οι Νίκος Νικολαΐδης (Δήμαρχος Λεμεσού), Φωτεινή Τσιρίδου (Βουλεύτρια), Μαρίνα Κυριάκου (Αρχιτέκτονας και Πολεοδόμος, CEA, Bicycle Mayor Nicosia), Λούκας Δημητρίου (Επικεφαλής του Εργαστηρίου Μηχανικής Μεταφορών και Επίκουρος Καθηγητής-CEE, Πανεπιστήμιο Κύπρου) Jimmy Alarja (Ιδιοκτήτης, Tshibo Electric Bikes), Μιχάλης Γεωργίου (Business Partner, Bolt) και Petko Anchev (Operations Manager, Lime).

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Ιάσoνας Σενέκκης Ερευνητής στο κέντρο CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Χαιρετισμό στη συζήτηση θα απευθύνει ο Δρ. Παναγιώτης Ζαφείρης, Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στις σελίδες των διοργανωτών στο Facebook στη σελίδα του Black Lemon Tv καθώς και στο κανάλι του Οxygono στο YouTube.

Το σχετικό event στο Facebook βρίσκεται εδώ.

email: [email protected]/ | web: www.oxygono.org