Αρχική BusinessNews Επιμηκύνεται η λωρίδα εξόδου προς Παρεκκλησιά λόγω συνωστισμού προς τους γάμους!

Επιμηκύνεται η λωρίδα εξόδου προς Παρεκκλησιά λόγω συνωστισμού προς τους γάμους!

Μέτρα για την απίστευτη ταλαιπωρία που υποβάλλονται τα βράδια του Σαββάτου κατά τους θερινούς μήνες οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος της Παρεκκλησιάς, λόγω των γάμων που διοργανώνονται στα ξενοδοχεία της περιοχής, προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Μεταφορών.

Εξαιτίας της πυκνής τροχαίας κίνησης προς την έξοδο της Παρεκκλησιάς, εκατοντάδες οχήματα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων που ξεκινούν από τον αυτοκινητόδρομο και φτάνουν μέχρι τον παραλιακό δρόμο. Εκτός από την ταλαιπωρία, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, καθώς οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τη Λευκωσία πέφτουν ξαφνικά πάνω στα δεκάδες σχεδόν ακινητοποιημένα οχήματα που καταλαμβάνουν την αριστερή λωρίδα του δρόμου περιμένοντας να βγουν στην έξοδο. Το θέμα ανακίνησε ο βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, ο οποίος με ερώτησή του στην Βουλή ζήτησε να ενημερωθεί από την υπουργό Μεταφορών κατά πόσο γίνεται μελέτη ή υπάρχει σχεδιασμός ή πρόθεση για επίλυση του τεράστιου προβλήματος της κυκλοφοριακής συμφόρησης που επικρατεί στην περιοχή τα Σαββατοκύριακα λόγω γάμων ή άλλων εκδηλώσεων στα παραλιακά ξενοδοχεία.

Απαντώντας η Βασιλική Αναστασιάδου αποκάλυψε ότι για αντιμετώπιση του προβλήματος δρομολογείται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων η επέκταση της λωρίδας εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο προς Παρεκκλησιά. Επίσης, στα πλαίσια του έργου προνοείται η κατασκευή λωρίδας για δεξιόστροφες κινήσεις στον κόμβο Παρεκκλησιάς προς την υπόγεια διάβαση. Οι απαιτούμενες μελέτες για το έργο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Τα σχέδια έχουν σταλεί από τον Απρίλιο στο Κτηματολόγιο για προώθηση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων. Η υπουργός επισημαίνει ότι ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του έργου -η έναρξη του οποίου τοποθετείται στο 2020- θα μπορεί να καθοριστεί αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι απαλλοτριώσεις. Παράλληλα μελετάται το ενδεχόμενο τοποθέτησης φώτων τροχαίας στη συμβολή του δρόμου που συνδέει την υπόγεια διάβαση με τον παραλιακό δρόμο.

politis.com.cy