Αρχική Τελευταία Νέα Η επιτυχία του Limassol Boat Show συνεχίζεται ανεβάζοντας τον πήχη για μια...

Η επιτυχία του Limassol Boat Show συνεχίζεται ανεβάζοντας τον πήχη για μια ακόμα χρονιά

Το 8ο Limassol Boat Show, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Λεμεσού, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου 2024, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναδεικνύοντας τη σπουδαία ανάπτυξη του τομέα των σκαφών αναψυχής στην Κύπρο. Η μοναδική αυτή έκθεση συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της Λεμεσού ως το κέντρο της ναυτικής βιομηχανίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμβάλοντας σημαντικά στην εδραίωση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη σκαφών αναψυχής.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα των σκαφών αναψυχής, θαλάσσιων αθλημάτων, ψυχαγωγικής αλιείας, κατάδυσης και άλλων υπηρεσιών του κλάδου, καθώς και επιδείξεις θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Φέτος για πρώτη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο, παρουσιάστηκε μια αποκλειστική συλλογή πολυτελών σκαφών αλλά και υπηρεσιών, από περισσότερους από 120 εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, το Λίβανο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Φινλανδία. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στιγμιότυπα της έκθεσης ήταν η πρώτη εμφάνιση τουλάχιστον δέκα νέων μοντέλων σκαφών τα οποία προκάλεσαν σημαντικό ενδιαφέρον για τον καινοτόμο σχεδιασμό τους και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά τους. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξοπλισμούς θαλάσσιων δραστηριοτήτων και να συμμετέχουν σε ζωντανές επιδείξεις.

Παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, το Limassol Boat Show παραμένει μια σημαντική ευκαιρία για την ενοποίηση του κλάδου, προσφέροντας στους πάροχους υπηρεσιών, τους επαγγελματιες του κλάδου και τους αντιπροσώπους σκαφών από όλο τον κόσμο, την ευκαιρία να προσελκύσουν νέες επιχειρήσεις και να υποστηρίξουν τους πελάτες τους με νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Η εκδήλωση έχει, επίσης, μετατραπεί σε μία από τις κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις της Κύπρου, προάγοντας το θαλάσσιο τουρισμό και προωθώντας οικολογικές πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη φροντίδα των θαλασσών σε τοπικό επίπεδο.

Ειδική αναφορά επιβάλλεται να γίνει και για το 2ο Limassol Boat Show Conference, το οποίο διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στα πλαίσια του Limassol Boat Show. Το συνέδριο λειτουργεί ως μια πλατφόρμα επικοινωνίας ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου και τους εμπλεκόμενους φορείς στο χώρο των σκαφών αναψυχής με στόχο τη συζήτηση θεμάτων ζωτικής σημασίας για τη συνεχή εξέλιξη του τομέα. Ο αυξανόμενος αριθμός  συμμετοχών των ομιλητών και επαγγελματιών του κλάδου από την Κύπρο και το εξωτερικό, υπογραμμίζει τη σημασία του συνεδρίου και τη δημιουργία μιας ενιαίας φωνής προς τα αρμόδια Κυβερνητικά και Ευρωπαϊκά σώματα. Το φετινό συνέδριο είχε ως στόχο την αποστολή αποτελεσμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο και τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα με σκοπό την υιοθέτηση μιας κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα των σκαφών αναψυχής.

Η τετραήμερη έκθεση σκαφών αναβαθμίστηκε, επίσης, με την προσθήκη καλλιτεχνικών παραστάσεων όπως τη μοναδική καλλιτεχνική εκτέλεση από το συγκρότημα “Astoria Violins”, το οποίο ψυχαγωγούσε τους επισκέπτες με ηλεκτρονικά βιολιά, τη ζωντανή συναυλία με σαξόφωνο του Φάνου Κωνσταντινίδη και τις μοναδικές παραστάσεις από το συγκροτήμα “The Jazz Trio Lounge Concert” και το συγκρότημα της Χριστίνας Αβέρκιου.

Σε ανακοίνωση του μετά την εκδήλωση, ο Διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Dacor Advertising & Media Ltd, κ. Άριστος Αριστείδου, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι και φέτος με την ανταπόκριση του κοινού στο Limassol Boat Show. Η αυξημένη συμμετοχή εκθετών και η ποιότητα των επισκεπτών υπογραμμίζει το ενδιαφέρον για συνεχείς επενδύσεις στο ναυτικό κλάδο. Ο στόχος μας ήταν πάντα να παρέχουμε μια δυνατή πλατφόρμα επικοινωνίας δημιουργώντας ένα κοινό έδαφος για συνεύρεση των επαγγελματιών του κλάδου με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.”

Εκ μέρους της Μαρίνας Λεμεσού, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Νικηφόρος Παμπακάς, δήλωσε: “Είναι γεγονός ότι ο κύριος μας στόχος, που ήταν να καθιερώσουμε το Limassol Boat Show ως ένα σημαντικό διεθνές ναυτικό σαλόνι στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχει επιτευχθεί πλήρως! Η διεθνής αναγνώριση της έκθεσης τονίζει τη δυναμική της εκδήλωσης για την προσφορά της στην εδραίωση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη των σκαφών αναψυχής και στην ανάπτυξη του κλάδου σε τοπικό επίπεδο. Κύριο μέλημα μας τώρα είναι να συνεχίσουμε αυτή την τεράστια επιτυχία και κάθε εκδήλωση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.”

Το Limassol Boat Show διοργανώνεται από τις εταιρείες Dacor Advertising and Media Ltd και Limassol Marina Ltd.

Το επόμενο Limassol Boat Show αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2025. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.limassolboatshow.com ή επικοινωνήστε με την εταιρεία Dacor Advertising and Media Ltd στο +357 25 577 750 και στο [email protected].

Σχετικά με το Limassol Boat Show

To Limassol Boat Show είναι μια ετήσια εκδήλωση που συγκεντρώνει την τελευταία τεχνολογία της ναυτικής βιομηχανίας, πολυτελή σκάφη από όλο τον κόσμο και διάφορες δραστηριότητες του κλάδου. Πραγματοποιείται στη Μαρίνα Λεμεσού, με στόχο την προώθηση της ναυτικής βιομηχανίας, τη δικτύωση και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στον τομέα.