Αρχική Τελευταία Νέα Επιχορήγηση διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων – Όλες οι λεπτομέριες

Επιχορήγηση διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων – Όλες οι λεπτομέριες

Το «Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας κατά τις περιόδους Ιουνίου – Ιουλίου 2022 και Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2022» θα λειτουργήσει για την περίοδο από 1/6/2022 μέχρι 31/7/2022 και από 1/9/2022 μέχρι 31/10/2022 ή μέχρι εξαντλήσεως του κονδυλίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα επιχορηγείται πλήρως 4ήμερη διαμονή (3 νύχτες), από Παρασκευή ως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή, με πλήρη διατροφή, για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τηλλυρίας.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή), χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες, καθώς και σε εξαρτώμενά τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου για τη συμμετοχή 5.200 περίπου προσώπων εκτιμάται στις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ (€800.000).

Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο δήλωσης για συμμετοχή στο Σχέδιο από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τα Κέντρα Πολιτών των ταχυδρομείων και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, www.mlsi.gov.cy. Μαζί με το έντυπο διατίθεται κατάλογος με τα ξενοδοχεία.

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 24841001 ή στα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου ORTHODOXOU TRAVEL στη Λάρνακα.

Στο 55% οι πληρότητες στην Πάφο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη, οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην επαρχία Πάφου τον Μάιο κυμαίνονται στο 55%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Μάιος υπό κανονικές συνθήκες θα κατέγραφε στην επαρχία Πάφου τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση από τη ρωσική αγορά, ωστόσο είπε ότι λόγω του πολέμου αυτό δεν κατέστη δυνατό. Πρόσθεσε πως η κινητικότητα από τις άλλες αγορές δεν κάλυψε το κενό, τουλάχιστον για τον Μάιο και καταγράφηκαν μειωμένες πληρότητες.

Επιπρόσθετα, παρατήρησε ότι υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα στην αγορά, αστάθμητοι παράγοντες, αρνητικές εξελίξεις από την κρίση στην Ουκρανία, ενώ είπε ότι ο πληθωρισμός δεν βοηθάει τη βιομηχανία λόγω και της αύξησης των λειτουργικών εξόδων, του κόστους των εισιτηρίων και του αυξημένου κόστους στην ενέργεια.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τις κύριες αγορές, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, αλλά και από νέες αγορές.
Για τον επόμενο μήνα σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον, εκτιμώντας πως ο Ιούνιος θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρσι.