Αρχική ΤΕΠΑΚ Εργασία ακαδημαϊκών του ΤΕΠΑΚ βραβεύτηκε ως η καλύτερη εργασία του 9ου Διεθνούς...

Εργασία ακαδημαϊκών του ΤΕΠΑΚ βραβεύτηκε ως η καλύτερη εργασία του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου “CPSCom 2016” στην Κίνα

Εργασία ακαδημαϊκών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) βραβεύτηκε ως η καλύτερη εργασία του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου “CPSCom 2016” στην Κίνα.

Ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι πρόκειται “για εργασία του Δρ. Κλήμη Νταλιάνη και του Αναπλ. Καθηγητή Νικόλα Τσαπατσούλη, ερευνητών του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τίτλο ‘Wall-Content Selection in Social Media: A Revelance Feedback Scheme based on Explicit Crowdsourcing’”.

Η βράβευση έγινε από τον General Chair του συνεδρίου, Prof., Witold Pedrycz, σε τελετή στα πλαίσια του συνεδρίου στο Chengdu στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “στην εργασία προτείνεται ένας ευφυής αλγόριθμός ανάδρασης συνάφειας (relevance feedback algorithm) ο οποίος λαμβάνει υπόψη τα οπτικά χαρακτηριστικά, την καταγραφή δραστηριοτήτων αλλά και την προσοχή που δίνεται από άλλους χρήστες (social attention) για την αυτόματη επιλογή των πληροφοριών που θα εμφανίζονται στον τοίχο χρηστών ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης”.

Το συνέδριο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς από τα 356 άρθρα που υποβλήθηκαν μόνο τα 87 έγιναν αποδεκτά (ποσοστό 24.4%)” και είχε ως θέμα τον Κυβερνοχώρο, τη Φυσική και την Κοινωνική Πληροφορική.

Φιλοξένησε υψηλού κύρους ερευνητές, μηχανικούς και επαγγελματίες οι οποίοι παρουσίασαν state-of-art εξελίξεις και καινοτομίες σε θεωρητικά θεμέλια, τα συστήματα, τις υποδομές, τα εργαλεία, τις πλατφόρμες δοκιμών, και εφαρμογές για την CPSCom, καθώς και για τον προσδιορισμό των αναδυόμενων ερευνητικών θεμάτων, καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ….