Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται «έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα»: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έρχονται «έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα»: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα και παρατεταμένα. Από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ορεινά.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.

Η θερμοκρασία σήμερα:

Λευκωσία 30 με 16

Λεμεσός 27 με 18

Λάρνακα 28 με 19

Πάφος και Αμμόχωστος 27 με 19

Κερύνεια 31 με 19 και

Πρόδρομος 21 με 10 βαθμούς.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.