Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται τοπικές βροχές και καταιγίδες πάλι το απόγευμα

Έρχονται τοπικές βροχές και καταιγίδες πάλι το απόγευμα

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές αλλά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν νότια-νοτιοδυτική πορεία και πιθανό να επηρεαστούν τοπικά νότια τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και πιθανό να δημιουργήσουν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο ή/και μεμονωμένες πλημμύρες.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με χθες και θα κυμαίνεται σε ελαφρώς πιο ψηλά επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 31 στα παράλια και 22 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπικά να εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές ηλιόλουστος. Σύντομα όμως νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές του εσωτερικού και αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά τα ανατολικά τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και πιθανό να δημιουργήσουν μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο ή/και μεμονωμένες πλημμύρες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο την Παρασκευή ενώ το Σάββατο δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή.

Την Κυριακή θα επηρεάσει ενισχυμένο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα την περιοχή μας και αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Το πρώτο μισό της ερχόμενης βδομάδας αναμένεται σχετικά δροσερός καιρός, ενώ την ίδια ώρα οι πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες αυξάνεται.

Πηγή: KitasWeather