Αρχική Τελευταία Νέα ETEK: Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες με τον Αρχιεπίσκοπο είχαμε πάντοτε θερμές...

ETEK: Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες με τον Αρχιεπίσκοπο είχαμε πάντοτε θερμές και αγαστές σχέσεις

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΤΕΚ με αφορμή τον θάνατο του του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είναι με βαθιά θλίψη που ενημερωθήκαμε για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β’, που ηγήθηκε της Εκκλησίας της Κύπρου για 16 χρόνια.

Στη διάρκεια της περιόδου αυτής έκανε αισθητή την παρουσία του μέσω της δυναμικής του παρέμβασης αλλά και της ισχυρής άποψης που διατύπωνε για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Η εκάστοτε ηγεσία του ΕΤΕΚ, όλο το διάστημα της Πρωθιεραρχίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, διατηρούσε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μαζί του τόσο για διάφορα θέματα που προκύπταν κατά καιρούς και άπτονταν των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου όσο και για θέματα που αφορούσαν την καλή γειτονία των δύο Οργανισμών στην ίδια περιοχή της παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες που καταγράφηκαν για συγκεκριμένα θέματα, οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του ΕΤΕΚ υπήρξαν πάντοτε θερμότατες και αγαστές και ο σεβασμός αμοιβαίος.

Ο Πρόεδρος και το Γενικό Συμβούλιο του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου, απευθύνουν στην Εκκλησία της Κύπρου και στους οικείους του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Αιωνία του η μνήμη.