Αρχική BusinessNews Ετσι απαντά η Εταιρεία των Εστιών της Αρχιεπισκοπής για τις αυξήσεις των...

Ετσι απαντά η Εταιρεία των Εστιών της Αρχιεπισκοπής για τις αυξήσεις των ενοικίων

Η μεγάλη αύξηση των λειτουργικών και χρηματοδοτικών εξόδων επέβαλε την αύξηση στο ενοίκιο κατά €100 μηνιαίως, αναφέρει η διαχειρίστρια εταιρεία των φοιτητικών εστιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στη Λεμεσό, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Apollonia Students Halls απαντά σε σχόλιο της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μπίζνες και όχι Φιλανθρωπίες», καθώς επίσης και σε διάφορά άλλα σχόλια, στον Τύπο, σχετικά με την αύξηση του ενοικίου στις εν λόγω εστίες.

Όπως υπενθυμίζει, η Ιερά Αρχιεπισκοπή με δαπάνη €15.500.000 οικοδόμησε τις φοιτητικές εστίες στη Λεμεσό που περιλαμβάνουν 301 διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα, ενώ σημειώνει πως το ποσό αυτό δεν θα εξοφληθεί από τα ενοίκια που καταβάλλουν οι φοιτητές, «αλλά είναι μία κοινωνική προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής».

Το ποσόν των €250 μηνιαίως που κατέβαλλαν οι φοιτητές κάλυπτε το ρεύμα, το νερό, τα έξοδα για τους κοινόχρηστους χώρους, τις υπηρεσίες διαδικτύου, καθώς και τους τόκους του δανείου το οποίο εξοφλείται σιγά — σιγά από άλλους πόρους της Αρχιεπισκοπής, προστίθεται.

Ωστόσο, σημειώνει η ανακοίνωση, «η μεγάλη αύξηση των λειτουργικών και χρηματοδοτικών εξόδων (π.χ. ηλεκτρισμού, νερού, επιτοκίων) επέβαλε την αύξηση στο ενοίκιο κατά €100 μηνιαίως».

Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της που, «ενώ καθημερινά γίνονται παράπονα στον τύπο για ενοίκια €800 μηνιαίως για studios στη Λεμεσό, κατηγορείται η Εκκλησία ότι κάνει μπίζνες με τα €350».

«Ελάχιστη εκτίμηση προς την προσφορά της Εκκλησίας δεν θα έβλαπτε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΘρήνος στο Αυγόρου: Ξεψύχησε στη Θεσσαλονίκη ο Ματθαίος, όπου πήγε για bachelor
Επόμενο άρθροΤο PlusSea ανακαινίστηκε και επέστρεψε ανανεωμένο!