Αρχική Τελευταία Νέα Έτσι θα αντιμετωπίσει ο Δήμος Λεμεσού το κουνούπι «Τίγρης»

Έτσι θα αντιμετωπίσει ο Δήμος Λεμεσού το κουνούπι «Τίγρης»

Μέτρα αποφάσισε να λάβει ο Δήμος Λεμεσού με αφορμή τον εντοπισμό του κουνουπιού «Τίγρης» στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, το κουνούπι εμφανίστηκε σε δυο καταγεγραμμένες περιπτώσεις κοντά στην αστυνομία Αγίου Ιωάννη και μια στην περιοχή Αποστόλου Ανδρέα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

«Τσιμπά την ημέρα, συνήθως ευδοκιμεί σε αστικές περιοχές και είναι διαβιβαστής ασθενειών, όπως ο κίτρινος πυρετός, ασθένειες που ευτυχώς δεν υπάρχουν στην Κύπρο. Δεν παύει αυτό το κουνούπι να είναι ενοχλητικό και δεν θέλουμε να διαδοθεί στην κοινότητα. Αποφασίσαμε κάποια μέτρα», ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης σημειώνοντας πως θα ενημερωθεί σχετικά με το θέμα το κοινό.

«Ενδεχομένως να σταλούν επιστολές μέσω λογαριασμών και μηνύματα sms. Θα δημιουργηθούν συνεργεία του Δήμου Λεμεσού, των υγειονομικών υπηρεσιών του κράτους και του ΤΕΠΑΚ, τα οποία θα επισκέπτονται κατοικίες στις περιοχές που έχει αποδειχθεί η παρουσία του κουνουπιού. Θα ενημερώνουν τον κόσμο, θα τους υποδεικνύουν τα σημεία επώασης αυτών των κουνουπιών και θα προβαίνουν και σε ψευκασμούς, γνωστή ως προνυμφοκτονία».

Επίσης ο Δήμος θα προχωρήσει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υγειονομείου, να εγκαταστήσει παγίδες ώστε να υπάρχει απόδειξη και οριοθέτηση. «Οπου υπάρχει μια πληροφορία να τοποθετούνται παγίδες να επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τα κουνούπια και να αρχίζει η διαδικασία ενημέρωσης Όλοι οι Δήμοι της μείζονος Λεμεσού είναι δυνητικά μια περιοχή που μπορεί να εμφανιστούν αυτά τα κουνούπια γι αυτό και η έκκληση μας είναι προς τους δημότες και των έξι Δήμων, αν προχωρήσουν σε αυτά τα προληπτικά μέτρα», κατέληξε ο Δήμαρχος.