Αρχική Τελευταία Νέα Νέα ηλεκτρονική απάτη – Χρησιμοποιούν ονόματα διευθυντών της Europol

Νέα ηλεκτρονική απάτη – Χρησιμοποιούν ονόματα διευθυντών της Europol

Η Europol (Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου) έχει ενημερωθεί για ηλεκτρονικές απάτες, κατά τις οποίες διαδικτυακοί διαφθορείς σε ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιούν τα ονόματα της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Europol κας Catherine De Bolle και του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή της Europol κ. Jean-Philippe Lecouffe, καθώς και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων επιβολής του νόμου, με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Τα παραπλανητικά email ή μηνύματα που αποστέλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι γραμμένα σε διάφορες γλώσσες και χρησιμοποιούν το λογότυπο της Europol, το όνομα της κας Catherine De Bolle ή/και του κ. Jean-Philippe Lecouffe για να γίνονται πιστευτά.

Σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, οι απατεώνες παραπλανούν τους παραλήπτες ότι η Europol διενεργεί έρευνα εναντίον τους για υποτιθέμενες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και τους ζητούν χρηματικά ποσά, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα.

Μην παραπλανηθείτε – αυτή η αλληλογραφία είναι ψεύτικη. Ούτε η Εκτελεστική  Διευθύντρια της Europol, ούτε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής θα επικοινωνούσαν απευθείας με μέλη του κοινού απειλώντας τους με την έναρξη ποινικής έρευνας εναντίον τους.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο λάβει  ύποπτο email ή αλληλογραφία με αυτό το περιεχόμενο, καλείται όπως το καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 22808200.

Προηγούμενο άρθροEΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΥΛΟΥ: Στέλνει αισιόδοξα μηνύματα-Βίωσε το καρκίνο στην ηλικία των 13χρόνων – «Μάμα πάμε να φύγουμε από εδώ γιατί θα μας βγάλουν καρκινοπαθείς» (Φώτο)
Επόμενο άρθροΕλλάδα: Ξεκληρίστηκε από κορωνοϊό η οικογένεια αρνητή γιατρού στη Φθιώτιδα