Αρχική Τελευταία Νέα Ευρυπίδης Μάνουλλος: Αντί μια θάλασσα γεμάτη πανιά, παραλίες βανδαλισμένες

Ευρυπίδης Μάνουλλος: Αντί μια θάλασσα γεμάτη πανιά, παραλίες βανδαλισμένες

Συνέντευξη του πρώην Γενικού Διευθυντή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, Ευριπίδη Μάνουλλου στη Μαρίνα Αρμεύτη

Για μια νεολαία που μοιάζει χαμένη, χωρίς πρότυπα και αξίες κάνει λόγο ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, CO-Owner & CEO του Cyprus 3×3, υποδεικνύοντας την ευθύνη του κράτους και των φορέων της Παιδείας στην αύξηση της ενασχόλησης των παιδιών με τον αθλητισμό, και ειδικά τα ναυταθλήματα. Ο Ευριπίδης Μάνουλλος μιλά για αυθαιρεσία, φυγοπονία και εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Την ίδια στιγμή τονίζει ότι η Λεμεσός και μπορεί και πρέπει να μπει στο χάρτη διεθνών διοργανώσεων και προετοιμασίας αθλητών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού (ΝΟΛ) έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των ναυταθλημάτων στην πόλη μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Θεωρείτε πως έχουν επιτευχθεί οι στόχοι σας;

Εμείς οι Λεμεσιανοί έχουμε το προνόμιο να ζούμε και να χαιρόμαστε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο μέτωπο, ιδανικό για την ενασχόληση με αθλήματα όπως ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανό-kayak, water polo, τρίαθλον και φυσικά με την απλή κολύμβηση. Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού δημιουργήθηκε το 1962 και έχει δυναμικό 750 αθλητές και 400 τακτικά μέλη. Στόχος ήταν ανέκαθεν η προώθηση των ναυταθλημάτων μέσα σε ένα πλαίσιο υγιούς ενασχόλησης και ανάπτυξης του αθλητικού πνεύματος των νέων κυρίως και αυτό είναι κάτι που έχει επιτευχθεί, αν κρίνω από τον αριθμό των μελών μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν.

Σε ποιους τομείς εστιάζετε; Πώς θα ιεραρχούσες αυτά τα προβλήματα;

Κυριότερο μέλημα μας είναι η ενημέρωση για το πώς και τι ευκαιρίες δίνει ο ΝΟΛ καθώς και η εκπαίδευση σε ζητήματα κανόνων, σημάνσεων και σεβασμού στο χώρο. Τόσο τα μέλη όσο και τα μη μέλη μας θα πρέπει να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των κανόνων, ώστε ο χώρος να λειτουργεί με τη μέγιστη ασφάλεια κατά τη διέλευση σκαφών, σανίδων κλπ. Δεν αρκούν μόνο οι σημάνσεις. Πρέπει και να τηρούμε αυτά που «σημαίνουν» οι σημάνσεις.

Συνέχεια στο Limassol Today