Αρχική BusinessNews Εξαγγελία υποψηφιότητας Ανδρέα Δημητριάδη για την προεδρία του ΚΕΒΕ

Εξαγγελία υποψηφιότητας Ανδρέα Δημητριάδη για την προεδρία του ΚΕΒΕ

Έπειτα από 40 και πλέον χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης εξαγγέλλει επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΕΒΕ.

Έχοντας την πεποίθηση ότι το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αποτελεί έναν θεσμό καίριας σημασίας για τις επιχειρήσεις, την πολιτεία και τους εργαζομένους, ο κ. Δημητριάδης αποφάσισε να θέσει ενώπιον των εκλεκτόρων του ΚΕΒΕ την υποψηφιότητά του. Κύριο μέλημα του να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανιδιοτελή προσφορά του Επιμελητηρίου, καθώς επίσης την αποτελεσματικότητα, τον λόγο και την παρουσία του, συνεισφέροντας έτσι σε μια ισχυρή κυπριακή οικονομία. Στόχος του κ. Δημητριάδη είναι να δοθεί έμφαση στην επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών.

Πιστεύοντας ακράδαντα πως η Κύπρος έχει όλα τα εχέγγυα να καταστεί ένα διεθνές περιφερειακό επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο, καθώς επίσης ένα κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρο παροχής υψηλών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, ο κ. Δημητριάδης δηλώνει έτοιμος να εργαστεί με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, με σκοπό το ΚΕΒΕ να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και να πρωτοστατήσει σε μια σειρά από τολμηρές τομές και μεταρρυθμίσεις.

Βασική επιδίωξη του κ. Δημητριάδη μέσα από την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι να υλοποιήσει το όραμα όλων για ένα ισχυρό ΚΕΒΕ, το οποίο στοχεύει στο γενικό καλό της οικονομίας και της χώρας μας.

Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο Ανδρέας Δημητριάδης είναι δικηγόρος και οικονομολόγος, κάτοχος πτυχίου B.Sc.(Hons) στον κλάδο σπουδών Industry and Trade και M.Sc. στον κλάδο σπουδών Operational Research από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE), καθώς και πτυχίου νομικής LL.B. από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ και επικεφαλής του Δικηγορικού Γραφείου ANDREAS CHR. DEMETRIADES LLC.

Είναι Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και μέλος Δ. Σ. άλλων εταιρειών.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου 1990-2 και 2014-2020, Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου 2014-2017, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου «Πάφος 2017», Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Πάφου, Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της πολυεθνικής Euro African Satellite Telecomunications (EAST) και άλλων οργανώσεων.

Είναι παντρεμένος με την Πίτσα Παπαδοπούλου και έχει δύο παιδιά, τον δικηγόρο και ακαδημαϊκό Γιώργο Δημητριάδη και τη δικηγόρο Χριστιάνα Δημητριάδη.