Αρχική Τελευταία Νέα Εύα Καϊλή: Ζήτησε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι – Το απόγευμα η...

Εύα Καϊλή: Ζήτησε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι – Το απόγευμα η απόφαση για την προφυλάκισή της

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Εύα Καϊλή, την Ελληνίδα ευρωβουλευτή που μπήκε από την πρώτη στιγμή στο κάδρο του σκανδάλου QatarGate, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, αφού αργά σήμερα το απόγευμα θα γίνει γνωστό αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ζήτησαν από τους Βέλγους δικαστές την αποφυλάκιση της πελάτισσάς τους με «βραχιολάκι».

Η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή

Η κυρία Καϊλή ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για περίπου μια ώρα το πρωί της Πέμπτης μετά τη μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών περίπου στις 10 το πρωί

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις αρχές.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες καλείται να αποφανθεί επί των επιχειρημάτων της Εύας Καϊλή και να κρίνει την τύχη της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate. Αποφασίζει δηλαδή εάν θα αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς, ή εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή.