Αρχική Τεχνολογία Το Facebook αλλάζει τις πολιτικές προβολής διαφημίσεων.

Το Facebook αλλάζει τις πολιτικές προβολής διαφημίσεων.

Το Facebook αλλάζει την πολιτική προβολής του διαφημιστικού περιεχομένου με γνώμονα την εξάλειψη του φαινομένου της στόχευσης με βάση τη φυλή. 

Έρευνες είχαν εντοπίσει το φαινόμενο της στόχευσης των διαφημίσεων του Facebook με βάση τη φυλή, στοιχείο που θεωρήθηκε ρατσιστικό, με αποτέλεσμα το Facebook να ανακοινώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να μην εμφανίζονται περιστατικά διακρίσεων και ρατσισμού στο πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.

Η ανανεωμένη πολιτική διαφημίσεων στο Facebook εκτιμάται ότι θα εξαλείψει πλήρως τέτοια φαινόμενα, ενώ το κοινωνικό δίκτυο τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά από τους διαφημιστές.

Στο μέτωπο της χρήσης του Facebook Lite, της ελαφρύτερης έκδοσης του Facebook για κινητά με μικρότερες δυνατότητες, το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ότι αυτή η εκδοχή του αριθμεί πλέον 200 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα, αριθμός που μαρτυρεί μία αύξηση χρηστών κατά 100% σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο.

Ένας από τους βασικούς λόγους που συνέβη αυτό ήταν η διάθεση του Facebook Lite και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Νότιος Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιταλία και το Ισραήλ. Συνολικά, το Facebook Lite, θα είναι πλέον διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ υπάρχει και μία νέα έκδοση της εφαρμογής με αρκετές βελτιώσεις, σύμφωνα με το Digital Trends.

Πηγή: DigitalTrends