Αρχική Τελευταία Νέα Νομικά μέτρα εναντίον επιχειρηματιών στην πλατεία του Κάστρου από τον Δήμο Λεμεσού...

Νομικά μέτρα εναντίον επιχειρηματιών στην πλατεία του Κάστρου από τον Δήμο Λεμεσού Featured

Τέρμα η ανοχή, διαμηνύει ο Δήμος Λεμεσού, στα δεκάδες κρούσματα αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου χώρου στην πλατεία του Κάστρου, η οποία έχει πλημμυρίσει με εκατοντάδες τραπεζοκαθίσματα που καταβροχθίζουν κάθε σπιθαμή ακόμη και λωρίδες τυφλών, μετατρέποντάς τη σε απέραντο καφέ.

Ο δήμος απέστειλε πρόσφατα την τελευταία, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, προειδοποιητική επιστολή προς όσους μαγαζάτορες παρανομούν, τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα πέραν του καθορισμένου χώρου που τους έχει παραχωρηθεί. Μέσω της επιστολής καθορίζεται συγκεκριμένη προθεσμία, προκειμένου να άρουν τις παράνομες επεμβάσεις. Μιλώντας στον «Π», ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι επιδείχθηκε μεγάλη ανοχή προς τους επιχειρηματίες οι οποίοι ζητούσαν περιθώριο χρόνου για να συμμορφωθούν, επικαλούμενοι επιπτώσεις εξαιτίας των εργασιών ανάπλασης που εκτελούνταν στην περιοχή. Η επιστολή που εστάλη ήταν η τελευταία μιας σειράς άλλων που εστάλησαν τα τελευταία χρόνια.

Σε περίπτωση που ούτε αυτή τη φορά συμμορφωθούν, ο δήμος θα λάβει αυστηρά μέτρα, υπέδειξε ο δήμαρχος Λεμεσού, περιλαμβανομένων νομικών μέτρων. Στο παρελθόν ο δήμος προσπάθησε αποσπασματικά να επιβάλει την τάξη, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αφού διαπίστωσε ότι το μέτρο της επιβολής εξώδικων, τα οποία ανέρχονται σε 85 ευρώ, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς τα κέρδη είναι πολλαπλάσια του οποιουδήποτε προστίμου, εφάρμοσε το μέτρο της κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων. Τα αποτελέσματα ωστόσο ήταν πενιχρά, καθώς οι καφεστιάτορες διαθέτουν αποθήκες με δεκάδες στοιβαγμένες καρέκλες και τραπέζια. Εξάλλου, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να επιστρέφει τα κατασχεθέντα όταν ο ιδιοκτήτης τους καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο για τα έξοδα απομάκρυνσής τους. Το μεγαλύτερο ωστόσο φιάσκο ήταν η πολλά υποσχόμενη ανάθεση σε επόπτη του ελέγχου της πλατείας ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη διέλευση πεζών και ΑμεΑ. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ο επόπτης κατηγορήθηκε ότι έκλεινε τα μάτια απέναντι στην παρανομία.