Αρχική Τελευταία Νέα Φεύγει από την Ευρωβουλή ο Χριστοφόρου έρχεται η Ελένη Σταύρου – Την...

Φεύγει από την Ευρωβουλή ο Χριστοφόρου έρχεται η Ελένη Σταύρου – Την Τετάρτη η ανακήρυξή της

Η Ελένη Σταύρου ανακυρύσσεται Ευρωβουλευτής, την Τετάρτη το πρωί, στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, δρ Κώστας Κωνσταντίνου, ως Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα προβεί στην ανακήρυξη της Ελένης Σταύρου ως εκλεγέντος μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λόγω κένωσης της θέσης που κατείχε ο Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος διορίστηκε Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προστίθεται ότι η ανακήρυξη θα γίνει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 08:00 π.μ., στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το who is who

Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακά στην πολεμολογία και τις μεσογειακές σπουδές στο King’s College London στο Ηνωμένο Βασίλειο και διδακτορικό δίπλωμα στις ελληνοαραβικές σχέσεις, τις σχέσεις με το Ισραήλ και για θέματα τρομοκρατίας από το King’s College London.

Έχει μεταδιδακτορικό δίπλωμα στον άξονα Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας (Begin-Sadat Center for Strategic Studies, Bar-Ilan University στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ).

Είναι σύμβουλος για θέματα Μέσης Ανατολής.

Διετέλεσε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού του ΔΗ.ΣΥ. από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι το 2021.